Read Time:3 Minute, 43 Second

Het is niet alleen in mancaves, in hobbyclubs, op je terras of aan je buitenkeuken dat je sfeer brengt met een leuke bartafel. Design bartafels passen best wel in je interieur als je de juiste stijl, grootte en uitvoering kiest. Je merkt gauw dat een design bartafel niet alleen decoratief is. Ze schept ook heel wat mogelijkheden. Waar plaats je ze, wat doe je er mee en welke leuke bartafel kies jij het beste voor jouw woning? Wij zochten alvast een aantal mooie bartafels en geven jou wat extra tips als je je keuze wilt maken.

mooie bartafels

Waar past een bartafel het best?

Bij een bartafel denk je waarschijnlijk onmiddellijk aan de bar in een café waar je op een rijtje op hoge barkrukken aan zit. Maar een leuke bartafel in je huis functioneert ook wel écht als een heuse tafel. Je zit er met zijn allen rond, zoals bij het model Giani Lisu. Of je voorziet een kleine bartafel voor als je alleen woont: de Adagio Rico of de Zactona Ayden bijvoorbeeld. Leuke bartafels zijn heel handig in de keuken of tussen de keuken en de leefruimte bijvoorbeeld. Een leuke bartafel is ideaal voor als je vlug je ontbijt verorbert, tussendoor snel een hapje eet of als je met vrienden gezellig wilt keuvelen zonder een uitgebreide maaltijd te voorzien.

design bartafels

Bartafels brengen sfeer in huis

Mooie bartafels hebben juist dat extraatje om sfeer te scheppen. Je zakt niet languit weg onder je tafel, maar blijft mooi rechtop op je barstoel zitten. Dat bevordert de contacten en de leuke gesprekken. Het voelt inderdaad aan alsof je aan de bar van een café zit te keuvelen.

leuke bartafels

Kies je eigen stijl

Gelukkig zijn designers al zo ver geëvolueerd dat leuke bartafels in alle materialen en stijlen bestaan. Ga je voor een industriële look zoals de design bartafel Giani Hmong of de mooie bartafel d-Bodhi Fendy? Of heb je liever een minimalistische of Scandinavische uitstraling zoals bij de mooie bartafel Zactona Kyan? Voor een landelijke woning kies je bijvoorbeeld voor leuke bartafels met een natuurlijke uitstraling: Zactona Arda in hout bijvoorbeeld. Bij een vintage look passen design bartafels met een vleugje nostalgie. Kijk bijvoorbeeld eens naar de mooie bartafel Zactona Odense. Mooie bartafels voor een moderne of futuristische woning zijn bijvoorbeeld de design bartafel Zactona Arda in hoogglas wit. Het label Kare Design lijkt zich wel gespecialiseerd te hebben in design bartafels. Kijk eens naar hun zeer aparte maar toch wel mooie bartafels Puro, Soleil, Rocky en Lady Rock. Dit zijn tafels die sterk aanleunen bij een toog in een café: je kunt er echt op leunen terwijl je lekker kletst met je tafelgenoten.

design bartafel

Kies je bar op maat

Misschien sta je er niet bij stil, maar de afmetingen van een bar zijn zeer belangrijk. Vooral de hoogte van je bartafel en je barkrukken moet je zorgvuldig kiezen. Zijn de leden van je gezin vooral grote mensen, of eerder naar de kleine kant? Heb je kleinere kinderen die een apart zitje nodig hebben aan de bartafel? Let goed op de ruimte tussen de zit van je stoelen en de onderkant van je tafelblad. Zorg er altijd voor dat er voldoende ruimte is voor je benen. Kies je voor stoelen met armleuningen die je niet onder je tafel schuift? Dan is beenruimte vaak geen probleem. Wil je echter heel dicht onder de tafel plaatsnemen, pas dan de hoogte van je zit aan aan de hoogte van je bartafel. Ze zijn immers niet allemaal even hoog! Misschien zijn barkrukken met in de hoogte verstelbare poten wel aangeraden. Als je kiest voor barstoelen met comfortabele armleuningen, dan moet je bartafel iets breder zijn dan wanneer je stoelen zonder leuningen hebt.

mooie bartafel

Maak met je design bartafel een gezellig hoekje

Design bartafels verdienen het om een mooie plaats te krijgen en stijlvol aangekleed te worden. Zoek bijpassende stoelen. Plaats een mooie kast of wandrek in de buurt waarin je al je spullen voor je bar kwijt kunt: glazen, drankjes, coolers en noem maar op. Of waarom zou je er geen heuse bar van maken met een ijskast en ijsblokjes-maker? Op die manier hoef je niets meer aan te zeulen en zul je veel makkelijker van je mooie bartafel gebruik maken. Plaats wat kamerplanten bij je bartafel, hang een spiegel of een mooi schilderij en leg een mooi vloerkleedje. Leuke bartafels verdienen het om op dezelfde manier behandeld te worden als een mooie zithoek of eetplaats. Gezelligheid staat voorop, zeker in je barhoekje.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Previous post Wat kun je allemaal met een keukenmachine?
Next post 3 redenen waarom het geen kwaad kan om nu al over een traplift na te denken