Read Time:2 Minute, 8 Second

Je huis is de plek waar je thuis komt en waar je je veilig voelt. Door een paar extra elementen aan je huis toe te voegen, wordt het niet alleen een gezellige omgeving, maar ook stijlvoller. Wanneer je een home make-over gaat doen, wees je dan bewust van de volgende tips en ga zeker even langs een woonwinkel om inspiratie op te doen en voor interieur advies. 

Kleur

Door kleur in je huis toe te voegen geeft het gelijk meer sfeer en dynamiek. Let daarbij wel op welke kleuren je kiest. Voor een beetje kleur op muren is het fijner als je kiest voor natuurlijke tinten. Zo zorgen lichte kleuren er namelijk voor dat een kamer groter lijkt. Door de grote elementen, zoals een muur of meubels, in het huis voor natuurlijke kleuren te gaan, kun je door middel van accessoires kleur brengen in je huis. Hierdoor houdt het elkaar een beetje in balans. 

Meubels 

Aan de hand van de kleuren ga je kijken naar de meubels voor in je huis. De ruimte van je huis is belangrijker en hieruit moet je ook de vorm en grote van je meubels gaan bepalen. In een kleine woonkamer past bijvoorbeeld beter een ronde tafel en een vierkante beter in een grotere ruimte. 

Decoratie

Als de grote elementen in je huis staan, ga je beginnen met de decoratie van je huis. Op het moment zijn zachte stoffen en ronde vormen in, bijvoorbeeld een ronde vaas of spiegel. Deze elementen zorgen voor een rustig gevoel in je huis. Tegelijkertijd kan ook raamdecoratie het verschil maken in je huis. Er is keuze tussen gordijnen, vouwgordijnen of jaloezieen. Gordijnen geven niet alleen sfeer, maar ook voor meer privacy in je huis en ook zorgt er voor minder ruis in je kamer. 

Opbergruimte 

Wanneer je huis niet groot is, moet je goed gebruik kunnen maken van de ruimte die je hebt. Er zijn talloze manieren om voor opbergruimte te zorgen en dit hoeven niet alleen maar in de vorm van een kast. Een salontafel kan namelijk ook bieden als een opbergruimte met lades of een poef. Hierdoor heb je niet alleen sfeer, maar ook extra opslag voor in je kamer gecreëerd. 

Om meer stijl in je huis te laten komen begin je met een kleurenpalet waar je je meubel op aanpast. Daarna ga je naar de decoratie in de vorm van gordijnen en andere elementen. We sluiten de lijst af met handige opbergruimtes voor in je huis, die zowel mooi als functioneel zijn. 

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Previous post Gemonteerde bio-ethanol haarden – voordelen en nadelen
Next post Het verbouwen van jouw huis