Read Time:2 Minute, 14 Second

Raak je uitgekeken op het huidige interieur in huis, maar vind je het lastig om voor specifieke verbeteringen te zorgen? Twijfel je over het gebruik van verschillende kleuren en wens je advies over het combineren van diverse materialen? Overweeg in zo’n geval eens te kiezen voor 3D interieuradvies. Er zijn verschillende organisaties die je dit advies aanbieden. Door het nieuwe interieur van je woning te visualiseren in een 3D-weergave, maak je het jezelf makkelijker bij het kiezen van nieuwe meubels, kleuren en materialen. Hoe pakt een wijziging straks uit in de praktijk? Zijn er nog factoren die je wijzigt, op basis van de 3D-tekening? Zelf aan de slag gaan met een dergelijk ontwerp is vaak lastig, terwijl het met een klassiek mood board nauwelijks mogelijk is om goed te visualiseren hoe keuzes uitpakken. 

Tip: een voorbeeld van een partij die je kan helpen bij zo’n 3D interieuradvies is Whoon Oisterwijk. Bekijk de website van deze partij alvast eens om een beeld te krijgen van hetgeen je van zo’n interieuradvies mag verwachten. 

Proef de sfeer in een 3D gevisualiseerde ruimte 

Proef alvast de sfeer in je nieuw vormgegeven woon- of bijvoorbeeld slaapkamer met een 3D interieuradvies. Door virtueel rond te lopen zie je direct waar bepaalde accessoires missen, welke kleuren bij nader inzien niet goed op elkaar aan lijken te sluiten, enzovoorts. Zo kom je uiteindelijk tot een nieuw samengesteld interieur, dat volledig aansluit op jouw wensen. Past een eettafel met zes stoelen in de ruimte die je nog hebt, of maakt dit de ruimte te vol en te druk? Het kan een goede reden zijn om alsnog voor een eettafel met vier stoelen te kiezen. Of het kan je keuze vergemakkelijken tussen een hoekbank en fauteuil of een hele grote leefhoek. Door een interieurontwerp te laten maken in 3D zie je precies hoe jouw toekomstige interieur eruit komt te zien en kun je heel gemakkelijk knopen doorhakken. 

Doe inspiratie op door online blogs te bekijken 

Nog voordat je een 3D interieuradvies aanvraagt, zou je alvast eens kunnen kijken naar de interieurs van anderen. Er zijn verschillende blogs waarop mensen foto’s van hun interieur delen. Ook een platform als Pinterest is geliefd bij mensen die op zoek zijn naar inspiratie. Hoe pakken combinaties van kleuren en materialen in hun woning uit? Wat vertelt je dit over de keuzes die je zelf voor ogen hebt? Door op deze manier inspiratie op te doen krijg je voor jezelf een goed beeld van je wensen en smaak, die je vervolgens deelt bij de intake voor het 3D interieuradvies. Zo haal je het maximale uit een dergelijke sessie! 

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
mra beugel Previous post MRA Beugel: De Voordelen van een MRA Beugel Uitgelegd
kunststof kozijnen Next post Kunststof kozijnen: Duurzaamheid en milieuvriendelijkheid