Read Time:2 Minute, 42 Second

Hou je wel van een extravagante uitstraling? Laat jouw badkamer dan eens voor jou spreken en kleed het aan met de meest felle kleuren om meer leven in de brouwerij te laten brengen. Kleurrijke badkamers kunnen heel uitnodigend zijn, maar waar ligt de grens? Hoe zorg je ervoor dat je het geheel niet te overheersend of te druk wordt? Hier vind je enkele tips hoe je kleur in de badkamer goed kunt toepassen.

gekleurde badkamer

De muren aanpakken

Een goede manier om de kleurrijke badkamer te maken is door de muren aan te pakken. Gooi die witte tegels eruit en kies voor een leuke felle kleur. Maar wees hier wel enigszins terughoudend: wellicht is het voldoende om een muur de eyecatcher te laten zijn. Anders oogt het geheel misschien wel te fel en vallen de andere meubels misschien niet eens meer op. Daarnaast kan je er ook voor kiezen om niet een vaste kleur te houden, maar juist in patronen te werken. Zo kan je op diverse creatieve manieren een stoere badkamer maken. Je kunt ook slim gebruik maken van spiegels om je badkamer groter te laten lijken. Bekijk ook de laatste trends van moderne kleurrijke badkamers om inspiratie op te doen.

De juiste meubels

Kleur in de badkamer bereik je niet alleen met felgekleurde muren. Je kunt het ook subtieler aanpakken en de meubels de eyecatchers laten zijn van het geheel. Denk aan een kleurrijke wastafel, wasmand of wellicht andere producten die voorkomen. Ook het toilet en de douche kan je in een nieuw kleurtje aankleden. Zo maak jij een kleurrijke badkamer die nog steeds op zal vallen zonder dat het teveel is van het goede.

 

Leuke verlichting kiezen

In kleurrijke badkamers hoort natuurlijk ook goede verlichting. Je wilt natuurlijk de belangrijkste meubels laten opvallen, daarbij kan je kiezen voor opvallende, stijlvolle lampen die alles goed verlichten. Wanneer je spots in het plafond inbouwt, zal je flink wat lichtopbrengst hebben zonder dat het teveel aan ruimte kost. Ideaal voor de moderne badkamer. Maar ook de designs van de lampen kunnen kleurrijk zijn, kijk maar eens naar alle bestaande varianten, wellicht dat je iets tegenkomt wat je boven je wastafel kunt hangen. Zo kan je ook lampen de eyecatcher laten zijn, jij bepaalt de regie van jouw nieuwe kleurrijke badkamer.

kleurrijke badkamer

Het bad centraal stellen

Als je de ruimte hebt kan je zelfs je bad centraal stellen als eyecatcher. Met een strakke moderne vormgeving en een opvallende kleur heb je niet alleen een plek om in te relaxen, maar ook iets unieks.

 

De accessoires voegen veel toe

Accessoires kunnen in alle ruimtes van je huis de kers zijn op de taart, het maakt het geheel gewoon af. Niet alleen kleurrijke meubels hoeven dus de aandacht te trekken. Wat dacht je van een stukje natuur in de badkamer? Met kleurrijke planten zorg je voor een gezonde lucht en natuurlijk en voor extra kleur in de badkamer. Daarbij kan je ook planken ophangen waar je weer spulletjes en accessoires opzet die passen bij de interieurstijl. Ook kan je denken aan de meest voor de hand liggende dingen als handdoeken, washandjes en bijvoorbeeld een klein kleed. Er zijn erg veel manieren om een kleurrijke badkamer te maken, je bepaalt zelf tot hoe ver je wilt gaan.       

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
kerst inspiratie voor in huis Previous post Geef je interieur dat warme kerstgevoel
Next post Open haard: een eyecatcher binnen je interieur & ook nog eens lekker warm