Read Time:2 Minute, 30 Second

In de afgelopen jaren is er een opmerkelijke trend waargenomen in de isolatie-industrie: bedrijven vervangen steeds vaker glas als onderdeel van hun diensten. Dit komt omdat het vervangen van enkel glas door isolatieglas, zoals HR++ glas, een effectieve manier is om de energie-efficiëntie van een woning te verbeteren.

Waarom glasvervanging?

Het plaatsen van isolerend glas kan gedaan worden door verschillende soorten bedrijven, waaronder glaszetters, aannemers-, bouw-, klus- of isolatiebedrijven, of bedrijven gespecialiseerd in kozijnen. Het vervangen van glas door isolatieglas kan leiden tot aanzienlijke energiebesparingen en een verhoogd wooncomfort. Bovendien kan het vervangen van glas door HR++ glas een rendement opleveren dat vergelijkbaar is met een rente van 7% op een spaarrekening.

De voordelen van HR++ Glas

HR++ glas heeft een hoge isolerende waarde. De isolatiewaarde van glas wordt uitgedrukt in de U-waarde. Hoe lager de U-waarde, hoe beter de beglazing isoleert. De U-waarde van HR++ glas bedraagt ongeveer 1,2, daar waar de U-waarde van dubbel glas 2,8 is. Dit betekent dat HR++ glas tot wel drie keer zo goed isoleert als dubbel glas. Bovendien kan een gemiddeld huishouden tot wel € 100 per jaar besparen door dubbel glas te vervangen door HR++ glas. Een ander voordeel van HR++ glas is dat het geluid van de straat minder doordringt. Bovendien is het mogelijk om subsidie te krijgen voor de aanschaf van HR++ glas.

Laat een deskundig bedrijf uw glas vervangen

Hoewel de voordelen van glasvervanging duidelijk zijn, is het belangrijk om te weten dat de kosten en de besparingen kunnen variëren afhankelijk van de specifieke situatie van de woning. Daarom is het raadzaam om advies in te winnen bij een deskundig bedrijf voordat u besluit om uw glas te vervangen.

Daarnaast is het aangeraden om het vervangen van uw glas door een deskundig isolatiebedrijf zoals Lammertink isolatie te laten uitvoeren. Deze bedrijven hebben de ervaring en kennis om u te adviseren over de beste soorten glas voor uw specifieke situatie. Ze kunnen ook zorgen voor een professionele installatie, wat essentieel is om de maximale voordelen van uw nieuwe glas te realiseren.

Het is belangrijk om te onthouden dat niet alle isolatiebedrijven gelijk zijn. Het is daarom raadzaam om uw tijd te nemen bij het kiezen van een bedrijf. Kijk naar hun reputatie, ervaring en de kwaliteit van hun werk. Vraag om referenties en lees beoordelingen van eerdere klanten. Een goed isolatiebedrijf zal u graag alle informatie geven die u nodig heeft om een geïnformeerde beslissing te nemen.

Het vervangen van uw glas is een investering in uw woning. Door te kiezen voor een deskundig isolatiebedrijf, kunt u er zeker van zijn dat u de best mogelijke resultaten krijgt. Dit zal niet alleen leiden tot een comfortabeler huis, maar ook tot aanzienlijke energiebesparingen op de lange termijn. Het is een investering die zichzelf meer dan terugbetaalt.

Meer informatie over de verschillende soorten dubbelglas? Lees dan ook ons artikel over welk type dubbelglas je moet kiezen voor jouw woning.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
hypotheek vervroegd af lossen Previous post Is het verstandig om je hypotheek vervroegd af te lossen?
badkamers voor mensen met mobiliteitsproblemen Next post Badkamertrends voor senioren en mensen met mobiliteitsproblemen: Ontdek innovatieve oplossingen en aanpassingen om de badkamer toegankelijker te maken.