Read Time:2 Minute, 32 Second

Je hebt een huis gekocht of gaat er een kopen. Spannend! Je hebt al gezien dat je aan de slag moet met de ramen. De ramen die nu in je nieuwe huis zitten isoleren slecht en je wilt er de komende tijd niet naar om hoeven kijken. Je weet dat het belangrijk is om te kiezen voor dubbelglas. Maar dan? Welke ramen zijn geschikt en voor welk type kan ik het beste kiezen?

Je wilt natuurlijk ramen die je huis goed isoleren. Zo blijft de kou buiten en de warmte lekker binnen. Ook is het belangrijk dat er geen tocht bij de ramen vandaan komt. Dat alles ook nog voor een mooie prijs.

Wij geven je een overzicht van de verschillende soorten dubbelglas om je te helpen met het maken van een keuze.

Wat is dubbelglas?dubbel glas

Dubbel glas bevat twee glasplaten, met daartussen lucht of gas. Enkelglas bevat maar één glas. Enkelglas laat dan ook veel meer kou binnen. De twee glasplaten bij dubbelglas zorgen voor een betere isolatie. Ook is het belangrijk om rekening te houden met de isolatiewaarde van glas. Dit wordt uitgedrukt in U-waarde. Hoe lager deze waarde is, hoe beter. De U waarde wordt uitgedrukt in W/m²K, oftewel de hoeveelheid warmte (Watt) die door een vierkante meter (m²) glas verloren gaat bij een temperatuurverschil van 1 graad Kelvin (K) tussen binnen- en buitenkant van het glas.

Standaard dubbelglas

Standaard dubbelglas werd vanaf 1995 in veel nieuwbouwhuizen toegepast. Een hele verbetering ten opzichte van enkel glas! Bij standaard dubbel glas zit er lucht tussen de twee glasplaten. Dubbelglas heeft gemiddelde  U-waarde van ongeveer 3.

HR dubbelglas

De tijd staat niet stil na 1995. Er is daarom weer een nieuwe ontwikkeling: HR dubbelglas. HR glas heeft ook twee glasplaten maar een buitenblad heeft een speciale coating. Deze coating houdt kou tegen en laat warmte in de winter naar binnen. In de zomer staat de zon op een andere hoogte en laat de coating de zonnestralen niet binnen. HR glas heeft een U-waarde tussen de 2,0 en 1,6.

HR+ glas

Bij HR+ glas is de ruimte tussen de twee glasplaten niet gevuld met lucht, maar met edelgas. Dit zorgt voor extra isolatie. De U-waarde ligt tussen de 1,2 en 1,6.

HR++ glas

HR++ glas is momenteel de meest gekozen variant. Dit komt door de goede isolatiewaarde en betaalbare prijs. HR+++ is in verhouding vaak duurder. De U-waarde van HR++ glas is minder dan 1,2.

HR+++ of triple glas

De allerbeste isolatie krijg je met HR+++ glas. Dit is eigenlijk geen dubbelglas, maar triple glas. Het bestaat uit 3 lagen glas. Die 3 lagen zorgen voor extra isolatie. Dit soort glas kan dan ook een U-waarde bereiken van 0,4.

De meest gekozen optie is HR++ dubbel glas. Maar dat is natuurlijk afhankelijk van jouw wensen. Wil je berekenen wat het kost om de soorten glas in je huis te laten plaatsen? Bereken hier jouw dubbel glas prijs of laat een adviseur langs komen.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Previous post Wat doet oker geel met je interieur?
Next post Hoe breng je de Hollywood woonstijl in je woning?