Read Time:3 Minute, 7 Second

Regelmatig vragen mensen aan mij waar ik mijn inspiratie vandaan haal. Inspiratie voor kleuren, sferen en nieuwe ideeën. Eigenlijk vind ik in heel veel verschillende dingen inspiratie. Kunst, boeken, tijdschriften, films, winkels, nieuws, de natuur, een leuk gesprek en ga zo maar door… inspiratie is overal! Het leek me leuk om een keer een voorbeeld te geven van wat mij inspiratie geeft om iets moois in huis te maken. En hoe je dat zelf ook kan doen.

Vlieland

Al vanaf mijn 17e kom ik op Vlieland. Eerst met een klein tentje, veel vrienden en lange stapavonden. De afgelopen jaren met mijn gezin in een (huur)tent. Nog steeds met vrienden die inmiddels ook kinderen hebben en de stapavonden zijn middagborreltjes geworden.
Door de overtocht van 1,5 uur met de boot begint daar eigenlijk al je vakantiegevoel, ook al ga ik meestal maar een lang weekend. Je merkt het ook aan de medereizigers om je heen; iedereen is relaxed.
Het eiland is klein en er rijden heel weinig auto’s. Er is 1 straat met winkels en horeca, 1 strandtent, een vuurtoren en 2 campings. Heel overzichtelijk, alles is te fietsen of lopen. En, trust me, na al die jaren heb ik alles wel een keer gezien.
Het is echt een plek waar je je hoofd even helemaal leeg kan maken. Op een groot aantal plekken op het eiland is je bereik slecht en lang niet overal is wifi. De stranden zijn zo wijds dat zelfs in het hoogseizoen de dichtstbijzijnde buren op zeker 15 meter afstand liggen. En dan ben je op een druk deel want als je een stukje fietst en verderop het strand opgaat ben je alleen. Wat een contrast met de stranden van bijvoorbeeld Bloemendaal waar je met je neus naast de tenen van een vreemde ligt als het mooi weer is.
Zo kom ik wel tot rust en komt er ruimte voor andere gedachten en plannen dan die in je dagelijks leven. Dat op zich zorgt voor inspiratie. Maar hoe vertaal je dat naar iets bruikbaars voor je huis?

Hieronder zie je 5 prachtige foto’s van Vlieland. Ze zijn gemaakt door Gerard Sterk, fotograaf. Hij was in dezelfde week op Vlieland als wij en met zijn camera en technieken heeft hij prachtig op beeld gezet wat we zagen.

vlie3 (1) vlie2 (1) vlie4 (1)

vlie1 (1) vlie5 (1)

Zoals je ziet heb ik uit deze foto’s kleuren gepakt en in een cirkel gezet. Dit kan je doen in Paint, Photoshop, PowerPoint of zelfs in Word. Op deze manier krijg je een mooie kleurkaart! Dit soort inspiratie of kleurkaarten zien je ook vaak in de verfwinkels liggen maar hoe leuk is het om het zelf te maken?! Met de kleurkaart kan je dan weer thuis aan de slag om een kamer, een wand of je tafel aan te kleden met dit pallet. Zo zijn foto’s die jij mooi vind een directe inspiratie voor kleuren in je huis. Bij de verfwinkel kan je de juiste kleur laten mengen. En ga eens op zoek naar producten in deze kleuren; kussens, kandelaars, plaids, manden… accessoires zijn er genoeg.
Nu zijn deze foto’s allemaal van de natuur maar dat hoeft niet bij jou zo te zijn. Allerlei soorten foto’s kan je hiervoor gebruiken. Het hoeft ook niet een foto van een fotograaf te zijn maar iets van jezelf of uit een tijdschrift kan ook gewoon. Als jij het maar een mooie foto vindt! Doordat de kleuren ergens vandaan komen waar je zelf van houdt of waar je bent geweest zal het je sneller een fijn gevoel geven en dat wil je natuurlijk graag in je eigen huis.
Ik ben benieuwd welke kleuren jij uit je (vakantie)foto’s haalt! En of je ook zin krijgt om naar Vlieland te gaan 😉
Anne

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Previous post Een buitenbar
Next post “Als ik gipsplaten ruik voel ik me thuis”