Read Time:2 Minute, 29 Second

Wil je een woonverzekering passend bij jou afsluiten? De verzekeringen die je afsluit, moeten te allen tijde bij je passen om er het beste uit te halen. Ondanks dat het een saai onderwerp kan zijn en je vaak niet over deze zaken nadenkt, is het dus wel degelijk een onderwerp om rekening mee te houden. Maar hoe maak je hem dan helemaal passend? Hiervoor kijk je als eerste naar de waarde van de woning. De buitenkant van het huis kent meerdere vaste onderdelen, die allemaal een eigen prijskaartje hebben bij herstel of vervanging. Loop dan ook een rondje in huis en kijk naar jouw bezittingen. Hoeveel kosten deze? Maak een goede inventaris van alle bezittingen die je hebt, zodat je de dekking kiest die hier het dichtstbij aansluit. 

De locatie maakt een verschil

De locatie van de woning kan een groot verschil geven bij het afsluiten van de verzekering. Het geeft vaak een geheel andere premie. Als je bijvoorbeeld in een gebied woont waar veel overstromingen of andere natuurrampen plaatsvinden, betaal je meer voor de verzekering dan wanneer je in een gebied woont waar de kans op natuurrampen kleiner is. Ook in het geval van criminaliteit kan de verzekeringsmaatschappij de maandelijkse premie veranderen. Het is daarom aan te raden om te weten waar jouw locatie om bekend staat. Je kan dan beginnen met het ontdekken van de dekkingen die het beste bij je passen. Houd hiervoor jouw behoeften goed in het achterhoofd. 

De dekking aanpassen aan behoeften

Een inboedelverzekering voor jou kan dan met meerdere dekkingen komen. Jouw bezittingen zijn ongetwijfeld van een heel andere waarde dan die van jouw buren. Daarom past ook geen standaardverzekering. Heb je bijvoorbeeld ook nog huisdieren, dan kan een aansprakelijkheidsdekking helpen om onvoorziene kosten te dekken als jouw huisdier een keer schade heeft aangebracht aan kleding van anderen. Als je juist een flinke verbouwing op de planning hebt staan, wil je de schade door het klussen in de dekking hebben zitten. Een dekking op maat kan meerdere vormen aannemen en voorkomen dat je achteraf voor hoge kosten en andere verrassingen staat. Neem daarom de tijd om de verzekering helemaal naar wens samen te stellen voordat je een handtekening onder het contract zet. 

De extra’s voor bij jouw behoeften

Je kan ook altijd nog extra opties toevoegen aan jouw verzekering. Vooral als jouw situatie verandert, kan het helpen om de verzekeringen te herzien en aan te passen aan jouw nieuwe leefomstandigheden. De extra’s zorgen dan dat je nooit meer voor problemen komt te staan. Denk bij de aanvullende opties aan rechtsbijstand of hulp bij juridische geschillen. Ook kan je een extra bedrag laten dekken indien nodig. Zorg er dan voor dat je de polisvoorwaarden goed doorneemt. De voorwaarden laten precies zien welke zaken er binnen de verzekering vallen en wat uitgesloten is bij een schadeclaim. Ook zie je hierin welk eigen risico je moet betalen. Pas als het allemaal duidelijk is, kan je de verzekering afsluiten. 

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Luxe design accessoires voor in de slaapkamer Previous post Luxe design accessoires voor in de slaapkamer
Stalen loftdeuren op maat Next post Stalen loftdeuren op maat laten maken