Read Time:2 Minute, 39 Second

De keuken is de ruimte in huis waar alle bewoners vaak samenkomen. Er worden maaltijden bereid voor het gezin en de gasten en als er ruimte genoeg is, wordt de keuken ook gebruikt om samen de maaltijden te nuttigen.

Ook al leggen de  meeste mensen bij hun keuken vooral de focus op het functionele en praktische aspect, is er geen enkele reden waarom je ook geen aandacht zou kunnen besteden aan de esthetische kant van de keuken. Zowel functionele als esthetische elementen zijn belangrijk, ook als je de ruimte in je keuken zo optimaal mogelijk wilt gebruiken.

Hoe doe je dat nu precies? Hieronder lees je enkele van de beste tips om zelfs een kleine keuken gezellig en praktisch in te richten!

Het belang van ruimte in je keuken

De beschikbare ruimte in je woning goed gebruiken, dat brengt verschillende voordelen met zich mee:

  • je kunt overal gemakkelijk bij, zoals keukenapparatuur en kasten
  • de keuken heeft een rustgevende uitstraling
  • je hoeft geen verbouwingen te laten doen om meer uit je keuken te halen

Redenen genoeg dus om de manier waarop je je keuken inricht eens onder de loep te nemen!

Handige tips voor een optimaal gebruik van de keuken

1. Tot aan het plafond

Een van de beste manieren om de ruimte in je keuken beter te benutten, is door je keukenspullen in de kasten te stapelen, bijvoorbeeld door plastic bakjes te gebruiken. Dat is echter ook weer niet altijd gemakkelijk, zeker als het gaat om hoge keukenkasten waar je zonder trapje niet zomaar aan kunt.

Wanneer je keukenbenodigdheden die je minder vaak nodig hebt hogerop zet en de dagelijkse spullen en ingrediënten lager, bespaar je wel heel wat ruimte en blijft de inrichting toch praktisch.

2. Kies voor meubilair op maat

Vaak gaat veel ruimte in een keuken verloren doordat de kasten niet goed zijn ingedeeld en maar half gevuld, maar het kan ook liggen aan je meubelstukken. Maatwerk meubels zijn interessant omdat je zo geen enkel hoekje en kantje van de ruimte onbenut laat.

Op maat gemaakt meubilair kost dan misschien wel iets meer, het levert je uiteindelijk een paar vierkante meter extra op in de keuken. Als kers op de taart krijgt de ruimte ook nog eens een persoonlijke en gezellige uitstraling.

3. Overdrijf niet wat betreft decoratie

Deze tip is op zich voor de hand liggend, maar lang niet zo vanzelfsprekend voor veel mensen: zorg dat je niet te veel decoratieve elementen in de keuken verwerkt. Hoewel deze de ruimte natuurlijk een stuk gezelliger maken, zorgen ze ook snel voor een chaotische indruk en ja, een verlies aan ruimte.

Houd het liever wat soberder, als dat tenminste bij je stijl past. Hier en daar een kadertje of een plantje op een kast geven de ruimte een extra dosis gezelligheid, zonder dat je daardoor nauwelijks nog rond je eigen as kunt draaien in de keuken.

Hulp nodig? Schakel een expert in!

Misschien wel de beste tip? Vertrouw op het advies van een interieurspecialist of woonwinkel, zoals een keukenwinkel Apeldoorn. Zo weet je wat je kunt doen om jouw keuken optimaal in te richten en te benutten, terwijl de ruimte er ook mooi en gezellig blijft uitzien!

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
houten vloer Previous post 4 Verrassende voordelen van een houten vloer
dingen die je zelf kunt doen bij een verbouwing Next post Tips om zelf zoveel mogelijk te doen tijdens een verbouwing