Read Time:2 Minute, 53 Second

Dieren populair bij inrichting woning

De laatste jaren zien we steeds meer dieren terugkomen in het interieur van een woning. Je hebt ook vast weleens die schattige kussens met daarop konijnen of een roodborstje gezien. Of wat denk je van een gewei aan de muur? Of een hertenhuid of hertenvel? Vooral herten zijn bijzonder gewild om te gebruiken bij de inrichting van een huis. Volgens de Chinezen brengt dit zelfs geluk en een lang leven. Wat kun je zoal met herten in je interieur?

hert in je interieur

afbeelding: https://nl.pinterest.com/pin/266767977907912371/

hertenkop badkamer

Afbeelding: https://nl.pinterest.com/pin/189291990567189120/

Gewei aan de muur

De trend van een gewei aan de muur is al een aantal jaren zichtbaar. Toch is dit verschijnsel absoluut niet nieuw. Geweien worden al heel lang gebruikt als decoratie. Het begon eigenlijk met de jagers die hun vangst van de jacht wilden showen. Om die reden hingen ze een of meerdere geweien aan de muur. Sommigen hadden zelfs een hele tentoonstelling of een speciale kamer waar alle geweien werden opgehangen. Tegenwoordig zie je dat dit interieur item vooral wordt gebruikt bij een landelijke stijl. Een of meerdere geweien aan de muur brengt extra natuur in huis en zorgt voor rust. Heel geschikt is de muur boven de haard of de muur boven de bank. Een groot gewei kan als los decoratiestuk worden opgehangen, terwijl een wat kleiner model beter gecombineerd kan worden met wat fotolijstjes of schilderijtjes.

gewei kaarsenstandaard

Kaarsenstandaard van een gewei

Heel bijzonder is een kaarsenstandaard van een gewei. Deze kandelaars zijn verkrijgbaar in diverse soorten en modellen. Er zijn wat kleinere standaards die bijvoorbeeld op een bijzettafeltje geplaatst kunnen worden. Met wat kaarsen of waxinelichtjes zorgt dit voor extra sfeer in je woning. Er zijn ook hele grote exemplaren die perfect zijn voor op de eettafel. Een echte blikvanger die de ruimte een landelijke en tegelijkertijd stoere en robuuste uitstraling geeft.

hertenkop hout

Afbeelding: https://nl.pinterest.com/pin/85709199135281111/

Hertenkop

Een echte blikvanger in je interieur is een hertenkop aan de muur. En dan het liefst boven de schouw. Je kunt hierbij kiezen voor een echte, een replica, een stoffen, een kartonnen en ook zijn ze verkrijgbaar in diverse afmetingen. Ook een print van een hertenkop is een echte aanwinst in je interieur. Veel mensen kiezen trouwens vooral in de herfst en de winter voor herten in het interieur. Als de lente begint, gaat deze decoratie even naar de zolder en na een half jaartje wordt alles weer te voorschijn gehaald.

Hertenvel, hertenhuid en hertenkussens

Hertenvellen, hertenhuiden en kussens met een afbeelding van een hert zijn echt van die interieur items die je vooral tijdens de koude maanden gebruikt. Een vloerkleed van hertenhuid geeft een ruimte direct sfeer en zorgt voor een natuurlijke uitstraling. Hertenkussens zijn er in diverse varianten en ze zijn geweldig om een grote hoekbank mee te decoreren. Je maakt het geheel af door wat beeldje met rendieren en waxinehouders met een afbeelding van een hert aan te schaffen. Op deze manier kan het niet anders dan knus worden bij jou in de woonkamer. Zeker als je de kaarsjes van de kaarsenstandaard van een gewei ook nog even aansteekt! Brandt de open haard ook al?

Afbeeldingen van herten

Ook afbeeldingen van herten kunnen op allerlei manieren in het interieur geimplementeerd worden. Zie onderstaande foto’s.

hert in interieur

Afbeelding: https://nl.pinterest.com/pin/530439662333904850/

herten schilderij

Afbeelding: https://nl.pinterest.com/pin/430727151832041529/

hertenkop muur

Afbeelding: https://nl.pinterest.com/pin/483574078717943332/

hertenkop schilderij

Afbeelding: https://nl.pinterest.com/pin/60869032437404441/

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Previous post Een poef is een catchy toevoeging aan elk interieur
Next post Design klokken: de kers op de taart van iedere iedere inrichting