Read Time:3 Minute, 24 Second

Design klokken: de kers op de taart van iedere iedere inrichting! De sfeer die in huis wordt teweeggebracht is afhankelijk van een aantal belangrijke factoren, zoals de kleurkeuze, het meubilair, de verlichting enzovoort. Op het eerste gezicht onopvallende details kunnen de uitstraling van de ruimte echter maken of kraken, en een voorbeeld van zo’n element is een design wandklok. Een klok in huis is tegenwoordig niet enkele meer bedoeld om het uur aan te geven: het maakt een volwaardig onderdeel uit van de woonstijl, en de volgende exemplaren bewijzen dat.

Design wandklokken van alle soorten

Net zoals er oneindig veel stijlen zijn, is het gamma aan design klokken als aanvulling daarop ook erg uitgebreid. Verschillende merken pakken uit met klokken die ofwel een klassieke uitstraling hebben of eerder modern ogen, maar ook binnen die categorieën bestaat er heel wat variatie. De volgende lokken zijn slechts enkele voorbeelden van design wandklokken die de ruimte een extra dimensie geven en de ideale aanvulling zijn op iedere woonstijl.

design wandklok
LEFF Wandklok Tone Zwart a €99,-

Een Tone zwart  design wandklok: stijlvol dankzij eenvoud

Een zwarte wandklok van LEFF is het perfecte voorbeeld van een design klok met een moderne uitstraling. De klok heeft een diameter van 35 centimeter, is uiterst functioneel en is haast geruisloos. De front van de klok is van glas en de zwarte coating op het roestvrije stalen frame draagt alleen maar bij aan het stijlvolle ontwerp.

De klok is voorzien van een ‘index print’ die, afhankelijk van het licht, zichtbaar is, of juist niet – dit wordt ook wel het zogenaamde ton-sur-ton-effect genoemd. Bij deze LEFF klok ontstaat er tenslotte een contrast dankzij de gedetailleerde afwerking, en niet zozeer door de kleuren.

design klok
Gingko Cube Clock Walnut Green LED a €39,99

Een Gingko Cube design klok: modern én opvallend

Deze vernieuwende klok oogt niet enkel modern, hij verrast eveneens dankzij zijn uiterst opvallende klokwerk. De klok lijkt dan misschien wel op een gewone kubus, hij is veel meer dan dat. Gewoon met je vingers knippen of op tafel tikken en het uur verschijnt meteen op het digitale schermpje.

Het strakke, moderne ontwerp van de klok maakt hem ideaal als slaapkamerklok, en geeft naast de tijd ook de temperatuur weer. Niet enkel technologisch vooruitstrevend dus, maar ook nog eens multifunctioneel. Tevens is deze design klok er in verschillende uitvoeringen met verschillende kleurstellingen.

design wandklokken
LEFF Scope 38 muurklok Naturel a €189,-

Een Scope muurklok van LEFF

Voor wie het liever heeft voor ene natuurlijke sfeer in huis, kiest misschien best voor deze Scope klok, die als het ware van uitzicht verandert afhankelijk van de hoek waaruit je hem bekijkt. Dit dankzij de unieke manier waarop de wijzerplaat is gebouwd, waardoor er ook met licht wordt gespeeld en er dus nooit hetzelfde uit ziet!

De klok geeft het uur analoog aan en is vervaardigd uit een natuurlijk ogend en warmkleurig Hevea hout om een ‘naturel’ atmosfeer teweeg te brengen in de woonkamer, keuken of slaapkamer.

design klokken
LEFF Wandklok Tile Wit a €119,-

Een Tile wandklok: eenvoud bereikt ongekende hoogtes

Een Tile wandklok (eveneens van LEFF) is hét bewijs dat eenvoud niet saai of onopvallend hoeft te zijn. De klok is ongeveer 25 centimeter hoog, functioneel gebouwd en heeft een handig stiluurwerk om geruisloos de tijd aan te geven.

Unieke aan deze klok is dat hij vervaardigd is uit keramiek, en de bijpassende bamboe wijzers creëren er een harmonisch geheel mee, dat naast minimalistisch ook gewoon tijdloos oogt. Juist door het authentieke ontwerp past deze klok zich aan ieder soort omgeving aan en is dus de moeite waard.

Nog enkele stijlvolle design klokken:

leff design klok
LEFF Tube Clock Steel a €149,-
digitale design wandklok
Gingko Wall Clock a €105,99
staande design klok
LEFF Tube & Wood clock a €249,-

 

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Previous post Herten in je interieur
Next post Leuke koffietafeltjes van By-Boo