Read Time:3 Minute, 1 Second

Als je tegenwoordig je badkamer wil verbouwen is dat een stuk makkelijker dan 10 jaar geleden. Zo kun je inspiratie opdoen op een website als Pinterest en bestaan er handige online tools waarmee je je eigen badkamer ontwerpen kunt. Feit blijft dat je een paar belangrijke keuzes moet maken om uit alle mogelijke ontwerpen voor badkamers de juiste voor jou te vinden. Hieronder helpen met een opsomming van zaken waar je aan moet denken en welke mogelijkheden er tegenwoordig zijn wat betreft de badkamer, zodat je de best mogelijke badkamer voor jou zelf kunt samenstellen.

Als eerste is het van belang om een inventarisatie te maken van alle wensen met betrekking tot de badkamer. En dus moet je bedenken wie er gebruik van de badkamer gaat maken en wat de wensen zijn van elke persoon. Belangrijk om hierbij in de gaten te houden, is dat de badkamer niet alleen moet aansluiten op je, en die van je medebewoners, huidige wensen, maar ook op eventuele wensen in de toekomst: een gemiddelde badkamer gaat namelijk heel wat jaren mee.

badkamer verbouwen

Wat is het doel van de nieuwe badkamer?

Denk daarom na over doel van de nieuwe badkamer, wordt het een praktische ruimte of een juist wellness-oase? Streef je eerder naar een toevluchtsoord of juist naar een badkamer die overloopt in de slaapkamer? Houd je rekening met je leeftijd? Op latere leeftijd hebben we namelijk andere wensen dan wanneer we jonger zijn, en dus kan het slim zijn om dit in je ontwerp en ideeën mee te nemen.

Innovaties en trends

Elk jaar zien we nieuwe technische innovaties en trends. Wil jij enkele nieuwe technologieën gaan toepassen in je nieuwe badkamer, dan komen al gauw kwesties als waterdruk en leidingwerk  om de hoek kijken. Vraag daarom een sanitair professional naar de nieuwste trends en mogelijkheden, zowel voor opbouw- als voor inbouwkranen.  Met deze achtergrondkennis kun je de ontwerper of de interieurarchitect doelgericht over jouw wensen informeren.

Een nieuwe badkamer moet het liefst een duurzame zijn. Hiermee bedoelen we dat die badkamer bestand is tegen het leven en smaak van de toekomst. Met een inbouw oplossing blijf je bijvoorbeeld flexibel. Zo kun je nu voor een prijsbewust product kiezen en deze in de toekomst vervangen door een luxer afbouwdeel. En dat zonder veel moeite. 

Wil je met vooruitziende blik plannen? Een barrièrevrije badkamer zonder struikelgevaar, maar met slimme bedieningsmogelijkheden levert iedereen extra comfort op, vooral op latere leeftijd. Daarnaast investeer je tegelijkertijd in de waarde van je huis, omdat dat meer waard wordt. Tegenwoordig zijn er ook minder zichtbare technologieën die je badkamer een stukje duurzamer maken. Zo mengt AirPower  water met lucht om mooie volle druppels te creeëren en met EcoSmart bespaar je aanzienlijk op je waterverbruik, zonder dit te merken aan de prestaties van je kraan of douche. Ideaal voor je portemonnee en helemaal klaar voor de toekomst!

Goede ideeën voor de badkamer kun je niet los zien van de voorkeursstijl van mensen. De één houdt van een moderne badkamer, terwijl de ander het liefst hout gebruikt of gaat voor glans en glamour. Bepaal dan ook welke stijl jij wenst in de badkamer: modern, klassiek of juist avantgarde. Binnen elke stijlrichting zijn dan weer zorgvuldig op elkaar afgestemde assortimenten ontwikkeld. Zo weet je niet alleen zeker dat een stijl bij je past, maar ook dat binnen die stijl complete series beschikbaar zijn. Je hebt in dat geval dus zekerheid dat echt alles bij elkaar past – van regendouche tot handdoekrek. 

Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met Baden+

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
strijkijzer Previous post Het verschil tussen een stoomgenerator en een stoomstrijkijzer
hekwerk Next post Hekwerken van goede kwaliteit