Read Time:1 Minute, 38 Second

Het type vloer dat je kiest bepaalt voor een groot deel welke producten handig zijn om te gebruiken om je vloer goed en netjes te plaatsen. Zo kun je bij het leggen van laminaat gebruik maken van een ondervloer, laminaatsnijder en plakplinten en gebruik je voor het leggen van tapijt een scherp tapijtmes, tapijtlijm en hoge plinten. Wat heb je nodig bij het leggen van een parket vloer? Wij leggen het aan je uit!

Zo ga je goed voorbereid aan de slag

Voordat je een parket vloer gaat leggen, is het belangrijk dat de vloer minimaal 48 uur kan acclimatiseren in de ruimte. Een houten vloer is een natuurproduct en leeft, daardoor kan de vloer gaan werken bij temperatuurverschillen. Om dit te minimaliseren is het belangrijk om de vloer te laten acclimatiseren in een omgevingstemperatuur tussen de 18 en 25 graden. Heb je vloerverwarming? Schakel deze dan tijdelijk uit. Voor het plaatsen van de vloer heb je gereedschap nodig, zoals een rolmaat, een winkelhaak, een decoupeerzaag, een zaagtafel en een potlood.

Levenslang genieten

Een onbehandelde parket vloer is al mooi van zichzelf, maar je kunt hem nog unieker maken door de vloer te oliën. Met een parket vloer van Floorlife kies je voor een naturel, wit of blank geoliede vloer. Zo benadruk je jouw persoonlijke woonstijl en krijgt je vloer een andere uitstraling. Wist je trouwens dat je ook uit verschillende houtselecties kunt kiezen? Een select eiken vloer geeft door weinig kleurverschillen en noesten een rustige uitstraling, een rustieke vloer geeft meer karakter aan jouw woning met noesten en scheurtjes en een extra rustiek eiken vloer is juist heel robuust met grote noesten, spint en opgestopte scheuren.

Een parket vloer wordt door de jaren heel alleen maar mooier. Zo kun je de vloer opnieuw oliën, schuren en behandelen en creëer je een compleet nieuwe look. Ben jij benieuwd naar alle mogelijkheden? Laat je dan informeren door een Floorlife vakman in jouw buurt.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
gevelbekleding Previous post De verschillende soorten kunststof gevelbekleding
robotmaaier Next post Een robot grasmaaier is het perfecte hulpmiddel voor het bijhouden van je gras