Read Time:2 Minute, 52 Second

Bij interieur denken we al gauw aan stoelen, sofa’s, tafels en accessoires. De meest onderschatte accessoires zijn misschien wel de kunstvoorwerpen in een interieur. Bij kunst denk ik aan schilderijen, beelden en soms ook tapijten. Vooral kunst aan de muur valt op en kan daardoor een interieur sterk beïnvloeden. Het is verrassend wat nieuwe kunst in je interieur soms kan doen voor het geheel. Je kunt dus een nieuw interieur door nieuwe kunst bewerkstelligen terwijl de meubels hetzelfde blijven. Schilder je muur eens in een andere kleur en hang er eens een mooi schilderij of een prachtige litho op. Verander je interieur met nieuwe kunst door creatief te denken en combineren.

Kleur

Soms vergeten we hoe een prachtige litho, een schilderij of een goed ingelijste poster een interieur helemaal kunnen doen opfleuren. Ook beelden kunnen de sfeer in een ruimte enorm veranderen. Kleur speelt hierbij een belangrijke rol. Vooral wanneer jouw interieur bestaat uit lichte basiskleuren zoals wit, lichtgrijs, crème of ecru kun je zeer makkelijk interieur verandering met nieuwe kunst toepassen. Kies eens een kunstzinnige muurdecoratie met felle kleuren. Je zult zien dat het de ruimte ineens ophaalt en het warmte kan brengen zonder al te druk en te storend te zijn. Accentkleuren kunnen bijvoorbeeld van een minimalistische, ietwat koele inrichting een enorme aanwinst zijn. Probeer het eens en verander je interieur met nieuwe kunst.

Hoe realiseer je interieur verandering met nieuwe kunst?

Probeer eens kleuren en vormen die je nooit eerder overwogen hebt. Kies eens voor een schilderij met meer felle kleuren. Ook kun je eens kiezen voor een klassiek schilderij als je normaal gesproken moderne kunst aan de muur hebt hangen. Vaak denken we dat modern en klassiek ‘elkaar bijten’ maar niets is minder waar. Een klassiek schilderij komt vaak heel goed tot zijn recht in een modern interieur. Wanneer je gehecht ben aan de schilderkunst aan jouw muren, dan kun je ook eens denken aan nieuwe lijsten. Denk dus vooral eens ‘outside the box’. Staar je vooral niet blind op een kale muur die zo prachtig is. Die muur blijft prachtig zolang je maar het passende stukje kunst vindt dat van muur, ruimte en kunstwerk één geheel maakt.

Bezint eer je begint!

Bestel niet lukraak kunst en ga niet af op muurkunst die in de winkel of galerie zo prachtig lijken. Probeer je voor te stellen hoe het in jouw interieur al dan niet tot zijn recht zal komen. Contrast is hierbij belangrijk. Kleurcontrast, maar ook contrast van patronen. Zo kan een bont en iets drukker schilderij geen kwaad op een strakke eenkleurige muur, maar zal deze al snel een chaotisch effect hebben op een wand waarop al veel kleur of een druk behangpatroon zit. Wees niet bang voor felle kleuren. Vooral bij moderne kunst zijn het vooral de kleuren die de aandacht trekken. Bij een klassiek schilderij is de afbeelding vaak belangrijker dan de gebruikte kleuren.

Kunst en accessoires

Of je nu kiest voor modern of klassiek, voor een litho, een schilderij of een poster, onderschat de waarde van een goede lijst niet! Al is de kunst nog zo mooi, een foeilelijke omlijsting kan alle aandacht van het mooie wegnemen. Ook met andere accessoires kun je het interieur veranderen. Denk eens aan nieuwe sierkussens, gordijnen of een volledig nieuwe serie plantpotten en vazen. Speel dus eens wat vaker met de kunst en accessoires in jouw interieur. Je zult versteld staan hoe ze de uitstraling van de ruimte kunnen beïnvloeden.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Previous post De juiste wastafel die past bij jouw badkamer ritueel
Next post Kare Design Soleil, meubels met een vrolijke en warme uitstraling