Read Time:3 Minute, 33 Second

Het gebruik van industriële materialen wordt steeds populairder op het gebied van interieur. Dat is ook niet gek, want deze materialen kunnen uitstekend gebruikt worden om een statement te maken in je woning. Een simpele ruimte kan snel en gemakkelijk getransformeerd worden in een indrukwekkende kamer die warm en aangekleed aanvoelt. De industriële stalen glaswand is een populaire keuze om verschillende redenen. Aan de ene kant is het een geschikte manier om industriële materialen in een woning te verwerken. Aan de andere kant is het ook een manier om je woning extra licht te geven. Het is bijvoorbeeld mogelijk om een ruimte in twee delen te verdelen zonder licht te verliezen. Dat houdt een kamer zeer ruim en open.

industriele stalen glaswand

Afbeelding: https://nl.pinterest.com/pin/777504323140053605/

Een industriële stalen glaswand tussen keuken en woonkamer

Ben je op zoek naar inspiratie voor manieren waarop je een industriële stalen glaswand in je woning kunt verwerken? Een van de mooiste manieren is om twee verschillende kamers open te breken met een glazen binnenwand. De wand tussen de keuken en woonkamer leent zich hier perfect voor. Deze twee ruimtes worden namelijk steeds vaker met elkaar gecombineerd aangezien ze het bruisende hart van de woning zijn. Zou je het liefste een open woonkeuken willen hebben, maar vind je het ook fijn om een scheiding te hebben tussen de woonkamer en de keuken? Dan biedt een glazen binnenwand een goede oplossing. Je kunt namelijk gewoon in de keuken kijken vanuit de woonkamer en laat de twee ruimtes in elkaar opgaan. Tegelijkertijd is het mogelijk om de deur te sluiten wanneer je bijvoorbeeld geuren of geluiden van de keuken uit de woonkamer wilt houden.

industriele stalen glaswand keuken

Afbeelding: https://nl.pinterest.com/pin/316659417531190195/

Een hobbyruimte of lounge

Heb je een extra ruimte in je woning die fungeert als een hobbyruimte, speelruimte voor de kinderen of een ontspannende lounge? Wanneer deze ruimte aan je woonkamer grenst, is het een mooi idee om de twee kamers met elkaar te verbinden door middel van een glazen tussenwand. Aan de ene kant is dit erg praktisch, aangezien je de kinderen in de gaten kunt houden wanneer ze aan het spelen zijn. Aan de andere kant kan je de glazen wand ook gebruiken om uitzicht te bieden op een mooi gedecoreerde lounge. Wanneer je deze ruimte tot in de puntjes hebt verzorgd, kan je er zelfs van genieten wanneer je in de woonkamer zit.

industriele schuifdeur van glas en staal

Afbeelding: https://nl.pinterest.com/pin/464574517791798384/

Een industriële woonstijl

Het ligt natuurlijk voor de hand dat een industriële stalen glaswand het beste tot zijn recht komt in een industrieel interieur. De wand heeft namelijk een erg robuuste uitstraling en kan een prachtig accent geven aan een industriële inrichting. Een groot voordeel dat deze wanden met zich meebrengen is dat ze veel licht doorlaten. Een industrieel interieur kan over het algemeen wat donker aanvoelen, wat natuurlijk komt door de robuuste materialen die gebruikt worden. Vooral steen en hout geven een woning een erg warme sfeer die natuurlijk erg fijn aan kan voelen. De glazen tussenwand zorgt ervoor dat er een klein beetje wordt gebroken met deze warmte, wat voor een erg mooi effect kan zorgen.

stalen glaswand

Afbeelding: https://nl.pinterest.com/pin/441423200950750067/

Andere woonstijlen

Ondanks dat de industriële glazen wand natuurlijk ontzettend geschikt is voor een industriële woonstijl, zijn er nog meer stijlen waarbij deze wand prachtig zou staan. Een moderne woning is bijvoorbeeld uitermate geschikt voor deze opvallende accessoire. Deze woonstijl draait namelijk vooral om strakke vormen en veel licht. Een glazen tussenwand heeft dat allemaal te bieden. Een glazen wand met verschillende vensters zorgt namelijk voor de geometrische vormen die je vaak terugziet in een modern interieur. Heb je een woning die vooral in een landelijke stijl is ingericht? Je zou het misschien niet verwachten, maar ook dan kan een glazen wand ontzettend mooi zijn. In dat geval kan je ervoor kiezen om de wand niet als een tussenmuur te laten plaatsen, maar om juist een glazen wand te laten plaatsen die over de tuin uitkijkt. Dit haalt de landelijke en natuurlijke sfeer nog beter in je woning waardoor de natuurlijke materialen in je interieur beter tot hun recht komen. En wie houdt er nou niet van om naar buiten te mogen kijken met een heerlijke kop koffie of thee?

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Previous post Inspiratie: Industriële verlichting op je werkplek
Next post Huis snel verkopen