Read Time:2 Minute, 2 Second

Heb je regelmatig vrienden over de vloer en houd je wel van een biertje of cocktail? Dan is het misschien wel een idee om een bar te bouwen in je eigen huis. Of je deze nu hebt in je mancave of in je woonkamer, hier zijn enkele zaken die niet mogen ontbreken in een bar in je huis.

Flesopeners en kurkentrekkers

De kans is groot dat je er al een hebt, maar een flesopener is noodzakelijk voor het openen van glazen flessen bier en wijnen. Veel wijn openers kunnen ook worden gebruikt om bier te openen en de opties variëren van een eenvoudige kurkentrekker tot een alleskunner, een elektrische wijnopener.

Glaswerk

Het is verleidelijk om voor elk soort biertje of wijn een ander soort glas te kopen, maar als je twee tot drie horeca glazen van verschillende grootte bij de hand hebt, kun je bijna elk biertje drinken dat je maar wilt. Onis glazen zijn dan weer goed als je regelmatig ook cocktails of sterke drank drinkt.

Barkarren en -kasten

Zonder een ingebouwde thuis bar heb je een plek nodig om je groeiende drank- en bar collectie trots op te bergen en uit te stallen. Je hoeft geen duizenden euro’s neer te tellen: je kunt stijlvolle, minimalistische bar karren vinden voor minder dan 100 euro.

Essentiële gedistilleerde dranken

Het is gemakkelijk om overweldigd te raken door de verscheidenheid aan likeuren op de markt. Maar wees gerust, als je enkele belangrijke dranken hebt zoals gin, rum, wodka en whisky, ben je klaar om de meeste standaard cocktails te maken. En je hoeft niet veel geld uit te geven voor de beste sterke dranken voor je collectie . Sterker nog, veel bartenders gebruiken geen sterke drank van de bovenste plank om cocktails te maken.

Jiggers

Een jigger is eigenlijk een mini-maatbeker die je helpt om exacte afmetingen te krijgen voor je cocktails. Een standaard jigger is dubbelzijdig, met aan de ene kant het equivalent van een shot.

Meng glazen en lepels

Een mixglas is een speciaal glas om cocktail ingrediënten in te roeren. Je kunt hiervoor een ander glas gebruiken (zoals een pintglas), maar een mixglas kan een elegante en functionele toevoeging zijn aan elke thuisbar.

Bar lepels zijn gemaakt met lange handvatten, speciaal om een mixdrankje van de bodem van het glas naar de bovenkant te roeren zonder te spetteren. Sommige hebben gladde handvatten, die extra gewicht toevoegen, terwijl andere getextureerde, spiraalvormige handvatten hebben voor een makkelijke grip.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Previous post Het gemak van draadloos: de vrijheid van schoonmaken zonder snoeren
Next post Waar moet je aan denken bij het kopen en onderhouden van een spa of hottub?