Read Time:2 Minute, 48 Second

De prijsstijging van materialen in de afgelopen paar jaar heeft de bouw- en interieur budgetten van iedereen onder druk gezet. Daarom zoeken mensen naar meer betaalbare alternatieven voor hun nieuwe woning, inclusief zelf te leggen vloeren. De drie belangrijkste kenmerken voor een vloer in 2023 zijn dan ook duurzaamheid, esthetiek en betaalbaarheid. Uiteraard heeft dit invloed op de trends op het gebied van vloeren en dus keken we bij onlinevloerenspecialist.nl naar de laatste trends.

Luxe vinyl plank

Luxe vinyl planken zijn de populairste vloertrend van dit jaar. Dit is een relatief nieuw type vinyl vloer, dat betaalbaar en het uiterlijk en de textuur van hout nabootst. Het meerlaagse product wordt geleverd in lange, smalle stroken en heeft vier lagen waardoor het een zeer duurzame vloer optie is. De planken zijn volledig waterdicht, eenvoudig te onderhouden en eenvoudig te installeren doordat ze in elkaar klikken. Vanwege de betaalbaarheid is luxe vinyl plank al snel een van de meest aantrekkelijke alternatieven geworden voor dure hardhouten vloeren.

Houtpatronen

In 2023 zien we een groeiende populariteit in patronen op het gebied van houten vloeren. Visgraat behoudt zijn plaats bovenaan de lijst omdat deze waarschijnlijk niet snel uit de mode zal raken. Houtpatronen brengen elegantie in een kamer, maar ze vereisen een bekwame expert om ze goed te leggen. 

Er kunnen verschillende houtsoorten worden geselecteerd op basis van hun kleur, natuurlijke markeringen of andere kenmerken die bijdragen aan het effect van het patroon. Hetzelfde geldt voor de grootte en vorm van het stuk: brede planken laten de kamer groter aanvoelen, terwijl gemengde formaten een energieke stroom in de ruimte kunnen creëren. De mogelijkheden zijn eindeloos.

Extra grote planken

Houten of vinylplanken die breder zijn dan we voorheen gebruikten worden vaker gebruikt in rustieke en traditionele ontwerpen. Door hun formaat zijn ze gemakkelijker te installeren omdat er minder verbindingen zijn en er relatief weinig materiaal verloren gaat. Ze worden gebruikt om een ​​gevoel van rust en ruimte te creëren en dat maakt ze tot een populaire keuze.

Brede planken zorgen er niet alleen voor dat een kamer groter aanvoelt, maar ze trekken ook de aandacht naar het hout als statement stuk. Door het grotere formaat zie je meer van de natuurlijke houtnerf en markeringen, en kun je spelen met vlekken en kleuren om drama te creëren in een modern ontwerp of warmte in een koude ruimte.

Extra grote planken variëren aanzienlijk in kosten, vanwege de verscheidenheid aan mogelijke materialen. Deze omvatten klik-vergrendelingsopties voor vinyl en messing en groef voor hout, wat de installatie veel gemakkelijker maakt en de vloer waterdichter maakt.

Tegels met geometrische patronen

Tegels zijn mooi, klassiek, gemakkelijk schoon te maken en duurzaam… en een geometrisch patroon kan een wow-factor en een subtiel gevoel van luxe creëren. Geometrische patronen kunnen een vloer interessanter maken en kunnen worden gebruikt om te verwijzen naar verschillende ontwerpen van persoonlijk belang, zoals art deco of modern uit het midden van de vorige eeuw. Verander een eenvoudige, saaie ruimte in een kamer die je nooit meer wil verlaten.

Deze vloertrend veroorzaakt meestal een reactie en een gedurfd patroon is misschien niet voor iedereen geschikt. Dus als je een nieuwe vloer legt om je huis makkelijker te kunnen verkopen, wil je misschien voor iets subtiels gaan. De installatie van geometrische patronen is van nature lastig en maakt een statement, dus hoogwaardige afwerking is cruciaal!

Happy
Happy
100 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
haardhout opslaan Previous post Je haardhout zo goed mogelijk opslaan doe je zo!
voordelen van een hoekbank Next post De voordelen van een hoekbank