Read Time:1 Minute, 42 Second

Puzzelen: het is een heerlijke vrijetijdsbesteding, voor jong en oud. Of je nou kiest voor een puzzel van 500 stukjes of misschien wel 10.000 stukjes: het verveelt nooit. Elke puzzel heeft weer een andere uitdaging. Wij vertellen je in deze blog waarom je vandaag nog moet beginnen met puzzelen.

1. Het verbetert je geheugen
Als je puzzelt dan is zowel je linker- als rechter hersenhelft aan het werk. De linkerhelft van je hersenen is meer de analytische kant. Deze kant sorteert de puzzelstukjes op een logische manier. De rechter hersenhelft is meer de creatieve kant van je hersenen. Doordat beide helften gestimuleerd worden leer je beter te leren, begrijpen en ook te onthouden. Ideaal dus!

2. Ontspanning
Wil je jouw hoofd even helemaal leegmaken? Puzzelen is dan een goed idee! Het zorgt voor een stukje ontspanning. Ideaal voor je vrije avond, voor in het weekend of voor op vakantie. Daarbij is het voordeel van puzzelen dat je de puzzel niet in één keer hoeft af te maken. Leg je puzzel gerust even aan de kant en ga daarna weer verder.

3. Dopamine
Ken je het gevoel dat wanneer je iets goed doet je dan blijdschap voelt? Dit wordt ook wel dopamine genoemd. Dopamine is een stofje in je hersenen wat je aanmaakt als je iets doet wat goed is. Wanneer je bijvoorbeeld een passend puzzelstukje aan een ander puzzelstukje legt, dan geeft dit een geluksgevoel. Daarbij geldt dat een verhoging van dopamine zorgt voor het vermogen om te leren en een verbetering van het geheugen. 

4. Je verveelt je niet
Weet je even niet wat je moet doen op je vrije dag en verveel je je? Pak een puzzel uit de kast. Wedden dat je binnen no time je niet meer verveelt. Een ander groot voordeel is dat je dit lekker alleen kan doen, maar ook met je partner, zoon, dochter of moeder. Ideaal!

Beginnen maar!

Kortom: het is vandaag nog tijd om te puzzelen. Ben jij er klaar voor? Shop snel jouw puzzels online, bij bijvoorbeeld Top1Toys en profiteer van bovenstaande voordelen.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
triple glass Previous post 3 redenen waarom jij zou moeten kiezen voor triple glas
romantiek woonkamer Next post Liefde hangt in de lucht bij deze woonkamers