Read Time:2 Minute, 46 Second

Het kan je niet ontgaan zijn, de prijzen van energie en gas stijgen deze winter naar een nieuw record. Hier zijn allerlei redenen voor aan te voeren, maar het resultaat is altijd hetzelfde: we merken dit in onze portemonnee. Gelukkig kun je er wat aan doen, door bijvoorbeeld je huis beter te isoleren. Dat kan op allerlei manieren en een daarvan is om je glas te vervangen door beter isolerend glas. Dit wordt tegenwoordig nog makkelijker gemaakt doordat je online glas bestellen kunt.

Ramen zijn grote ‚warmtelekkers’ in huis

Ramen zijn, op het dak en de muren na, de grootste warmtelekkers in huis. Maar liefst 13% van alle verloren warmte verliezen we op deze manier. Maar wat kost het vervangen van het dubbelglas in huis? En wat komt er allemaal bij kijken als je dit gaat doen? Veel mensen worstelen met deze vragen en besluiten om de ramen uiteindelijk maar niet te vervangen. Niet slim, want dit hoeft helemaal geen enorme klus en de besparing die je ermee maakt kan enorm zijn, zeker nu de triple glas prijs omlaag is gegaan.

Als tweede raden we je aan om een afspraak bij een gerenommeerd glaszettersbedrijf te maken, dit bedrijf zal mensen langs sturen die het glas in komen meten. Misschien overbodig om te vermelden, maar het is erg belangrijk dat dit nauwkeurig gebeurt. Laat dit dan ook altijd door een bedrijf doen, als er een fout wordt gemaakt zijn zij verantwoordelijk en moeten zij het probleem oplossen. Ga je dit zelf doen en meet je het verkeerd in, dan kan je dit een hoop extra kosten opleveren.

Welke opties zijn er bij het vervangen van je huidige dubbel glas?

Bij het vervangen van dubbelglas is het kostenplaatje sterk gebonden aan het soort glas dat je kiest. Dubbele beglazing van 4 millimeter is uiteraard per vierkante meter goedkoper, dan glas van 8 millimeter dikte. Verder kun je beglazing uitkiezen die past bij jouw wensen; zo heb je bijvoorbeeld HR++ isolatieglas en zelfs het zogenaamde hierboven genoemde triple glas. Een aantal voordelen van dit type beglazing is dat je geen last meer hebt van kou of tocht in huis. Ook vormt er geen condens aan de binnenkant van deze ramen en werken ze extra geluidsisolerend, maar misschien wel het belangrijkst: je verbruikt minder energie om je huis warm te houden. Dus denk je er al een tijdje over om je dubbel glas te vervangen? Dit is het ideale moment.

Welke energiebesparende glassoorten kennen we eigenlijk?

Je kiest een soort beglazing, meestal in overleg met de expert, en het glas wordt door hem of haar besteld. Je oude ramen worden uiteraard pas vervangen als het nieuwe glas er is. Er wordt dan celband aangebracht voor een goede, evenredige drukverdeling en met steunblokjes wordt ervoor gezorgd dat de ruit goed wordt ondersteund. Daarna worden er glaslatten aangebracht aan de onderkant van het nieuwe raam. Dit wordt gedaan ter ventilatie van de ruimte.

Gemeenten hebben initiatieven gelanceerd die huiseigenaren bewust moeten maken van het energieverbruik van hun woning. Daarnaast bieden zij dan adviezen om de woning energiezuiniger te maken. In sommige gemeenten worden ‘energiebespaarboxen’ met daarin items als tochtstrips en radiatorfolie uitgedeeld, maar weet je pas echt goed werkt om te besparen op je energierekening? Je oudere dubbelglas ramen vervangen door beter isolerende ramen!

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
kozijnen schilderen Previous post Kozijnen schilderen: welk gereedschap heb je nodig?
nieuw bed kopen Next post Waar moet je op letten bij de aanschaf van een nieuw bed