Read Time:2 Minute, 46 Second

De retro keuken heeft in menig Nederlands interieur zijn herintrede gemaakt. In verschillende vertrekken van het interieur hebben we in de afgelopen jaren de retro look terug zien komen, waarbij de retro stijl wordt gecombineerd met hypermoderne accessoires. De retro look staat voor de look van het verleden, vaak wordt er gerefereerd naar de look van de jaren ‘50 en ‘60 met uitloop naar de jaren ‘70. Anderen beweren juist weer dat retro staat voor alle voorwerpen uit het verleden met een minimale leeftijd van vijftien jaar, waarbij een bepaalde typerende stijl werd gehanteerd. Zo heb je retro speelgoed zoals auto’s, retro kleding maar ook retro keukens. Heb je je woning geheel in de retro stijl of hou je gewoon erg van de retro look, dan is een retro keuken zeker iets voor jou. Maar wat zijn nou kenmerken voor de retro keuken?

kenmerken retro keuken

Kenmerken retro keuken

In de retro keuken wordt veelal gebruik gemaakt van ronde vormen. Denk aan allerlei verschillende voorwerpen die je in de keuken kunt gebruiken die ook in een ronde vorm gemaakt kunnen worden. Een broodrooster heeft normaal vaak een vrij vierkante look, maar in de echte retro stijl wordt er gebruik gemaakt van mooie rondingen. Zo ook bij andere accessoires zoals een weegschaal, een klok, een radio of zelfs de koelkast. Vaak worden deze retro voorwerpen ook in mooie opvallende kleuren vervaardigd zoals oranje of rood. Daardoor zijn retro keukenaccessoires zoals een retro weegschaal of waterkoker ook vaak een mooie toevoeging aan het geheel, die zeker niet in een kastje opgeborgen hoeven te worden. Naast de felle opvallende kleuren worden ook  mintgroen en pastelkleuren veel gebruikt in de retro keuken.

ronde vormen in retro keuken

De eettafel en de eetstoelen in een retro keuken worden zelden in vierkante vormen vervaardigd. Hierbij zien we ook vaak mooie ronde vormen terugkomen, waarbij bijvoorbeeld een setje bekende eamesstoelen erg goed zouden staan. In de jaren 60, werd er in de keuken ook veel gebruik gemaakt van smalle lades, kleine deurtjes en witte tegels. Naast witte tegels, werden er ook tegels in andere kleuren zoals bruin en oranje gebruikt om de wanden in de keuken te bedekken. In de ruimtes waard niet gekookt werd zelfs bloemetjes behang gebruikt.

keuken jaren 60

 

Retro koelkasten

Een reden voor veel mensen om de gehele keuken in retro stijl in te richten zijn die leuke coole retro koelkasten. Je hebt ze vast wel eens gezien? De meest bekende retro koelkasten zijn die van het merk SMEG. Deze koelkasten worden in mooie ronde vormen gemaakt in allerlei verschillende retro kleuren.  Een retro koelkast is een waar design item en wordt dan ook zeker niet in inbouwmodellen gemaakt. Een retro koelkast is een vrijstaande koelkast die nadrukkelijk aanwezig is in de ruimte. In de afgelopen jaren zijn de SMEG retro koelkasten uitgegroeid tot echte klassiekers. Daarnaast zijn er ook nog andere merken zoals Bosch die zich ook hebben gewaagd aan het ontwerpen van retro koelkasten.

retro koelkasten

Retro keukenaccessoires

Bij de kenmerken van de retro keuken hadden we het al over verschillende retro keukenaccessoires. Het leuke is om de retro keukenaccessoires in dezelfde kleurstelling en vormen bij elkaar te zoeken. Door bijvoorbeeld een ronde rode waterkoker te matchen met een mooie ronde rode broodrooster en tostimaker springen deze voorwerpen er echt uit. Ook zijn er erg leuke retro barkrukken te vinden die goed in een retro keuken passen.

retro keuken

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Previous post Verschillende vloeren
Next post De accentwand zorgt voor dynamiek