Read Time:2 Minute, 51 Second

Hoewel we af en toe de neiging hebben om design trends te mijden ten gunste van meer tijdloze en persoonlijke meubels, is het toch leuk om te kijken wat trending zal zijn in 2023 en daarna. De afgelopen jaren hebben de meesten van ons meer tijd thuis doorgebracht en dit heeft de manier veranderd waarop we onze ruimtes bekijken, zowel esthetisch als functioneel. Witte keukens en neutrale ruimtes hebben bijvoorbeeld hun beste tijd gehad. Ontwerpers voorspellen dat mensen plezier willen hebben met hun interieur en een meer gepersonaliseerde ruimte willen creëren nu ze meer tijd thuis doorbrengen. Wie wil er immers naar lege muren en beige meubels staren terwijl ze interessant behang en een kleurrijke bank zouden kunnen hebben? En dus keken we bij experts als woonwinkel Woonsquare naar de trends voor 2023. Van gedurfde verf tot getextureerde muren tot gelaagd textiel, dit is het moment om een ​​ruimte te creëren die je doet glimlachen. Hier de grootste interieurtrends voor 2023.

Grenenhout en andere natuurlijke materialen

Trends zijn een interessant concept. We leven in een ‘alles mag’-tijdperk en wij zijn er helemaal voor. Het gebruik van natuurlijke materialen, zoals andere houtsoorten, steen en planten, in interieurs zullen een enorme trend zijn in 2023.

Behang in huis

Hoewel behang in toiletten zeker geen nieuwe of baanbrekende trend is, zal dit volgend jaar alleen maar groter en brutaler worden. Met name toiletten zijn een geweldige plek om patroon spel en kleuren uit te voeren die je misschien voorzichtig in grotere ruimtes in je huis plaatst. We noemen onze toiletten dan ook graag de juwelendoos van een huis, omdat je kunt experimenteren met gelaagde kleuren, textuur en unieke decoratieve accessoires die een verrassingselement toevoegen wanneer je de deuren van de kamer opent.

Persoonlijke elementen

Steeds minder mensen willen een neutrale, Pinterest-perfecte kamer en in plaats daarvan kiest men voor knusse ruimtes met persoonlijke collecties, gelaagd textiel, unieke kunst en een mix van oude en nieuwe meubels. We hebben de afgelopen jaren zoveel minimalisme gezien, mensen hunkeren nu naar warmte, diepte en karakter in hun persoonlijke ruimtes. Dit is een trend waar we achter kunnen staan!

Textuur… overal!

In 2022 begonnen gips en kalk weer hun weg te vinden in design en wij denken dat 2023 het jaar wordt waarin het nog meer geaccepteerd wordt in het ontwerp van ieders huis. Hoewel je zeker zou kunnen kiezen voor getextureerde kalkwas wanden, kan zelfs het toevoegen van een gipsen afzuigkap in je keuken (een van de grootste keukentrends voor 2023) een grote visuele impact in de ruimte creëren.

Welzijn in huis

Verschillende ontwerpers denken dat wellnessruimtes in 2023 de thuis gym kunnen gaan vervangen… en ze staan ​​op het punt een stuk chiquer te worden! Mensen vragen om een ​​”meer doordachte focus op wellness thuis. Aangezien velen van ons meer tijd thuis doorbrengen, willen we dat onze ruimte aanvoelt als een ontsnapping. Als het gaat om ruimteplanning, willen mensen steeds vaker speciale ruimtes voor activiteiten zoals meditatie, yoga, lichaamsbeweging en niet in de laatste plaats spa’s voor thuis. Uiteraard moet dit wel in je budget passen.

Duurzaam design

Veel ontwerpers zijn het erover eens dat 2023 het jaar voor duurzaam design lijkt te worden. Consumenten worden zich steeds meer bewust van het kiezen van milieuvriendelijke opties, en terecht, aangezien het gesprek en het belang van duurzaam ontwerp centraal zullen gaan staan. Mensen vragen steeds vaker ‘waar wordt dit gemaakt’, ‘hoe wordt dit gemaakt’.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
basis gereedschap Previous post Dit basisgereedschap moet je in huis hebben!
huis opnieuw inrichten Next post Huis opnieuw inrichten? Waar moet je starten?