Read Time:2 Minute, 21 Second

Een eigen huis hebben, zorgt voor veel werk in de vorm van onderhoud en /of herstel. Schade aan het dak staat altijd in de top 5 ‚schade-ergernissen in huis.’ Niet alleen kom je er op het verkeerde moment pas achter (als het regent), maar meestal kun je op dat moment er niet veel tegen doen behalve de druppels opvangen. Mensen die dit hebben meegemaakt zullen vast de race met pannen en emmers herinneren.

Vervelende omstandigheden

Feit is echter dat als je woning dak schade heeft opgelopen door bijvoorbeeld een storm of andere vervelende omstandigheden, dit zo snel mogelijk herstelt dient te worden. Indien dit niet gedaan wordt, zal de schade alleen maar groter worden en de kosten uiteindelijk ook.

Natuurlijk kun je zelf op het dak klimmen en op zoek gaan naar het probleem, maar pas op, want zelf zo’n klus proberen te klaren brengt een hoop risico’s met zich mee. Je werkt op een grote hoogte en één misstap kan je zo in het ziekenhuis doen belanden. 

Waar moet je op letten?

Over het algemeen zijn er 5 zaken waar je aan dient te denken als je zelf het dak op gaat:

  • zet nooit een stap achteruit. Dit klinkt makkelijker dan het is wanneer je geconcentreerd aan het werk bent. Houdt daarom altijd in de gaten waar je je op het dak bevindt en zorg dat je overzicht houdt.
  • neem je telefoon niet mee het dak op. We weten allemaal hoe verleidelijk het is om toch even op dat ding te kijken als we een nieuw bericht horen binnenkomen, maar tijdens werkzaamheden op het dak wil je niet afgeleid worden.
  • wees extra alert bij het naderen van de rand of ladder. Test ook altijd goed of de ladder in balans is en dat je bijvoorbeeld niet weg kunt glijden.
  • klim nooit ergens overheen, of het nu uitrusting, lichtstraten of ander materiaal is. Als er spullen in de weg liggen, zorg dan dat er een veilige route gemaakt wordt.
  • test de ondergrond/het dak zodat je zeker weet dat het dak je houdt. Daken kunnen namelijk gaan rotten of raken beschadigd. Zorg dan ook dat je weet wat de status van het dak is en als er zwakke plekken zijn, zorg dat die worden gemeden.

Professionele dakdekker inhuren

Na het lezen van bovenstaande punten zullen veel mensen besluiten om toch maar een professional zoals een dakdekker Amersfoort in te huren bij dakschade. Wel zo verstandig want zij hebben de uitrusting en spullen om hun werk veilig te doen en zij zullen bovenstaande punten altijd in hun achterhoofd houden.

Het hoeft totaal geen probleem te zijn om zulke professionals te vinden. Op internet hoef je maar een zoekopdracht als ‚dakdekker Amersfoort’ in te tikken en je bent er… een stuk makkelijker dan zelf het dak op te gaan.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
solid surface wastafel Previous post De voordelen van een solid surface wastafel
voordelen van een hoekbank Next post 5 voordelen van een hoekbank