Read Time:3 Minute, 41 Second

Een warme sfeer in huis bereik je op verschillende manieren. Je richt je woning in met mooie meubels of sfeervolle decoratie. Dat zijn dus meestal losse elementen die vaak trendgevoelig zijn. Je kunt ook voor een tijdloze oplossing kiezen. Met akoestische wandpanelen zorg je voor een permanente, warme ambiance.

Wat zijn akoestische houten wandpanelen?

Akoestische panelen bestaan uit een aantal lagen. Ze zijn opgebouwd uit dik vilt en een vezelplaat waar fineer op is aangebracht. De houten onderdelen worden in latjes gezaagd en vervolgens op het vilt bevestigd. De combinatie van vilt en hout zorgt voor een geluiddempende werking. En dat wil zeggen dat als je dit in een open ruimte, of in een kamer waar het galmt, aanbrengt de geluiden geabsorbeerd worden. Dit draagt bij een aan betere leefomgeving en een warme sfeer in huis.

akoestische houten wandpanelen

In iedere ruimte de juiste akoestiek

Er kunnen verschillende redenen zijn waarom het galmt in huis. Het komt voor in huizen met een L-vormige woonkamer, in huizen met een open keuken of gebouwen met een hoog plafond. De muren en het plafond weerkaatsen de geluiden. Hierdoor komen de dagelijkse geluiden, zoals een vaatwasser die aanstaat, of de televisie, extra hard over. Maar ook in andere ruimtes kan de juiste akoestiek ontbreken.

akoestische houten panelen

In een slaapkamer staan bijvoorbeeld meubels met grote, harde oppervlakken zoals een kledingkast en een bed. Tel daar een houten vloer of houten lamellen voor het raam bij en je hebt kans dat de akoestiek ook hier te wensen over laat. Terwijl je in de slaapkamer juist op zoek bent naar rust.

Niet alleen in huis is dat van toepassing. Ook in een vergaderruimte of een kantoortuin kan de akoestiek over het algemeen verbeterd worden. Deze ruimtes zijn vaak alleen maar met kantoormeubels ingericht en er ontbreken stoffen als gordijnen of vloerkleden die geluid kunnen absorberen. In alle gevallen bieden houten akoestische panelen de oplossing, omdat ze geluiden opvangen en zorgen voor demping.

houten akoestische panelen

Geef kleur aan je interieur

Hout heeft van nature een warme uitstraling. Daarnaast zijn er ook diverse houtsoorten, die ieder hun eigen kenmerken hebben, waaronder de kleur van het hout. Houten akoestische panelen zijn dan ook in verschillende kleuren verkrijgbaar, zodat je de panelen helemaal aansluiten bij de rest van je interieur. Denk aan een donkere kleur van de walnootboom. Of ga voor de veelzijdigheid van eiken, zoals verouderd eiken, rustiek eiken of naturel eiken. Voor een optimale uitstraling is de kleur van het vilt bovendien afgestemd op de houtkleur.

akoestische wandpanelen

Voor iedere interieurstijl passende akoestische panelen

In een minimalistische of industriële inrichting is de kans groot dat je ervaart dat de geluiden niet goed gedempt worden. De reden hiervan kan zijn dat je bijvoorbeeld een natuurstenen vloer hebt of meubels met metalen elementen. Akoestische panelen zijn ook hier de oplossing. Ze passen uitstekend in een moderne, strakke inrichting. Wil je deze niet tegen je muur bevestigen, dan kun je ze ook tegen het plafond plaatsen. Bijvoorbeeld boven je langwerpige eettafel voor een strakke belijning.

In een natuurlijke inrichting komen de akoestische houten panelen tevens prima tot hun recht. Je hebt de optie om je hele muur te bedekken, maar een lambrisering behoort eveneens tot de mogelijkheden. Dankzij de flexibiliteit van de houten akoestische panelen is het bovendien mogelijk om ronde wanden te creëren. Dit past dan weer mooi in een retro-inrichting.

akoestische panelen

Stijlvolle wandbekleding met houten akoestische wandpanelen

Met akoestische houten panelen heb je een stijlvolle en warme bekleding van je wanden in huis. Daarbij bepaal je zelf waar en op welke manier je de panelen aanbrengt. Dit kan in een hoek van de kamer zijn, op de vlakke muur of om een pilaar die midden in de kantoortuin staat.

Je kunt stijlvolle en hoge kwaliteit akoestische wandpanelen bestellen bij Akupanel.nl. Akupanel heeft verschillende houtsoorten en panelen in verschillende afmetingen. Neem eens een kijkje op de site voor het uitgebreide assortiment akoestische wandpanelen. Hieronder enkele mogelijkheden van panelen van Akupanel.nl, neem voor het gehele assortiment een kijkje op de site. 

Deze akoestische wandpanelen zijn bovendien een praktische oplossing, omdat je ze helemaal op maat kunt laten maken. Eventueel zijn ook uitsparingen voor stopcontacten of lichtschakelaars eenvoudig zelf aan te brengen. Maak de panelen met schroeven op de muur vast of gebruik hiervoor speciale montagekit. Je hebt jaren plezier van deze wandbekleding en geniet daarmee in alle rust van de warme sfeer in huis.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
verschillende soorten koffiezetapparaten Previous post Verschillende soorten koffiezetapparaten. Welk koffiezetapparaat past het beste bij jou?
waterontharder Next post Geld besparen op de energie dankzij een waterontharder