Read Time:2 Minute, 9 Second

Als je een nieuw matras gaat kopen, zijn er een hoop zaken waar je rekening mee moet houden. Natuurlijk is er de maat, zoals een matras 140×200, maar veel belangrijker nog is hoe de ideale matras voor jou is opgebouwd. Dit heeft dan weer te maken met de voorkeurshouding als je slaapt. Om je op weg te helpen bij het aanschaffen van een nieuw matras, geven wij je hieronder enkele tips.

De ene persoon is gebaat bij een zacht matras en de ander heeft juist meer behoefte aan een harder matras. Aangezien je niet iedere dag een nieuw matras koopt, moet je die aanschaf dus zo goed mogelijk doen. Kijk daarbij niet al te veel naar jouw aoude matras, want in de tussentijd kunnen matrassen alweer vernieuwd zijn. Het kan dus zomaar betekenen dat jouw oude type matras niet meer gemaakt of verkocht wordt. 

Slaaphouding bepaalt het type matras

De keuze voor een matras wordt mede bepaald door je slaaphouding. Slaap je op je zij, dan is een zachter matras van koudschuim een aanrader. Mensen die op hun rug of buik slapen, kiezen voor een harder matras met traagschuim of pocketvering. Ben je licht en klein van stuk, dan is een hard matras al gauw veel te stevig voor jouw lichaamsbouw. Je hebt dan meer baat bij een zachter matras, dat goede ondersteuning biedt. Ben je zwaarder of lang dan is een harder matras juist fijner, omdat je er dieper in zakt. Een zacht matras kan dan juist weer problemen geven.

De verschillende soorten matrassen

Heel belangrijk is het om te weten dat er verschillende soorten matrassen zijn. We onderscheiden:

– springveren of pocketvering

– latexmatras 

– koudschuim

– traagschuim

Daarnaast zijn er ook combinatie matrassen te verkrijgen, waarbij een pocketvering kern wordt afgetopt met een zachte laag van koud- of traagschuim. Dit staat altijd in de omschrijving van het matras te lezen en let hier goed op.

Persoonlijke voorkeur

Natuurlijk is het fijn om te weten welk type matras het beste bij je lichaamsbouw en slaaphouding past. Maar er is ook nog zoiets als persoonlijke voorkeur voor een matras. Daarom is het proefliggen een aanrader. want misschien slaap jij op je zij toch liever op koele pocketvering dan op een matras van traagschuim. We raden dan ook altijd aan om een matras te proberen voor je het koopt. De verleiding mag groot zijn om dit niet te doen en een nieuwe matras via internet te bestellen, maar dit kan er voor zorgen dat jij de komende 10 jaar op een matras ligt dat niet bij jou past.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
stijlvolle woonkamer Previous post Luxe afwerking van een stijlvolle woonkamer
Next post Het belang van een goede eetkamer