Read Time:2 Minute, 1 Second

De eerste weken na de oplevering van een nieuwbouwwoning zijn vaak behoorlijk hectisch voor de aanstaande bewoners. In sommige gevallen moet er nog een keuken geplaatst worden, de badkamer moet verder worden afgewerkt, enzovoorts. Wanneer de meeste leveranciers hun werk gedaan hebben, kan begonnen worden met de afwerking van wanden, de trap en bijvoorbeeld de vloer. Om verzekerd te zijn van een strakke afwerking, kiezen veel huishoudens voor het uitbesteden van de trap bekleden en het behangen van de wanden. Niet voor niets; het vergt vakmanschap en kost vaak veel tijd. Een slechte afwerking van een trap of wand is na de verhuizing lastig te herstellen en zal leiden tot irritaties bij nieuwe bewoners. Er zijn verschillende partijen die deze klus van de bewoners overnemen.

Advies over de wandafwerking in een nieuwbouwwoning 

Van een nieuwbouwwoning is bekend dat deze in de eerste periode na de oplevering zal werken. Dat is onder meer het gevolg van het drogen van de verschillende componenten binnen een woning. Het werken van het huis kan leiden tot scheuren in de afwerking van wanden. Een goede reden om voorafgaand aan de wandafwerking om advies te vragen van een specialist op dit gebied. Het kan bijvoorbeeld interessant zijn om de wand niet te stucen, maar te behangen met renovlies- of glasvezelbehang. Hierbij heb je de keuze uit varianten met en zonder reliëfstructuur. Behang is enigszins flexibel, waardoor scheuren veel minder snel ontstaan dan bij het stugge stucwerk. Naden kunnen van het eveneens flexibele kit worden voorzien. 

Verschillende soorten vloeren voor nieuw gebouwde huizen 

Waar advies over de wandafwerking in een nieuwbouwwoning wenselijk is, doen bewoners er eveneens verstandig aan zich te laten adviseren over een geschikt type vloer. In nieuw gebouwde huizen wordt vaak standaard gewerkt met vloerverwarming. De combinatie van vloerverwarming met een WTW-unit op zolder maakt deze huizen zeer energiezuinig. Van vloerverwarming weten we dat het voor een efficiënte wijze van het verwarmen van ruimtes zorgt. Daar komt nog bij, dat dit het wooncomfort van bewoners vergroot. Om het rendement van de vloerverwarming optimaal te kunnen benutten, mag de gekozen vloerafwerking niet te dik zijn. Zo zal een klassieke houten vloer al snel geen optie meer zijn. Vaak wordt voor bijvoorbeeld een gietvloer of pvc-vloer gekozen; zeer dunne materialen die de warmte makkelijk doorlaten. Een aanbieder van vloerafwerkingen in nieuwbouwwoningen kan bewoners hier meer over vertellen en hen passend advies geven.  

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
dit vloerkleed laat elke ruimte er beter uit zien Previous post Een vloerkleed laat elke ruimte er beter uit zien!
Next post Op deze manier win je meer woningveiligheid met de juiste dakramen