Read Time:2 Minute, 36 Second

Met onze smartphones en camera’s fotograferen we heel wat af: ieder moment wordt vastgelegd en elke dag komen er meer foto’s bij. Toch voelt een digitale foto niet hetzelfde en blijft de tastbare foto onverminderd populair. We printen onze (vakantie)foto’s graag uit en verfraaien ons interieur met onze mooiste herinneringen. Maar hoe zorg je ervoor dat dit een succes wordt? Met deze tips en tricks helpen we je om zelf de mooiste foto’s te printen. 

Tip 1: gebruik een inkjetprinter

Er zijn twee soorten printers: laserprinters en inkjetprinters. Laserprinters gebruiken toner en staan bekend om het razendsnel printen van grote hoeveelheden, terwijl inkjetprinters werken met inkt en zo de mooiste kleuren afdrukken. Om die reden gebruik je het best een inkjetprinter als je haarscherpe foto’s wilt printen. 

Tip 2: gebruik fotopapier

Voor het beste resultaat bij het printen van foto’s speelt ook het papier een grote rol. Doordat gewoon printpapier inkt absorbeert, geeft dit niet het perfecte plaatje waar je naar op zoek bent. Gebruik daarom altijd speciaal fotopapier: dit is dikker en voorzien van een speciaal laagje dat zorgt voor een mooie glans – net zoals een échte foto.   

Tip 3: stel je printer goed in

Bij het printen van foto’s zijn de printerinstellingen van groot belang. Je kunt deze namelijk helemaal zelf optimaliseren. Gebruik je bijvoorbeeld fotopapier, dan kun je dat instellen in het printermenu bij de papiersoort. Ook helpt het om de afdrukkwaliteit op hoog te zetten en de beste of maximale Dots Per Inch (DPI) te selecteren. Zo weet je zeker dat je printer alles op alles zet om de foto te laten stralen. 

Tip 4: zorg voor voldoende inkt

Eerlijk is eerlijk: er gaat flink wat inkt doorheen als je zelf foto’s print. Zorg dus dat je een voorraadje bij de hand hebt, bijvoorbeeld door een handige multipack te kopen met daarin cartridges in alle kleuren. Voor de meeste printers zijn er vier kleuren: zwart, cyaan, magenta en geel. Soms heb je minder cartridges nodig, bijvoorbeeld van de HP 305 cartridge: hierbij zitten de kleuren cyaan, magenta en geel in één cartridge. Soms heb je er juist meer nodig, bijvoorbeeld bij speciale fotoprinters die extra cartridges gebruiken om gedetailleerde kleuren af te drukken. 

Tip 5: begin met een reinigingsprogramma 

Inkt bijgevuld, fotopapier in de lade gelegd en printer goed ingesteld? Dan hebben we nog een laatste tip: voer eerst het reinigingsprogramma van je printer uit, zeker wanneer je hem een tijdje niet gebruikt hebt. Zo voorkom je dat er stukjes opgedroogde inkt uit de spuitmondjes komen en controleert je printer direct of alles naar behoren werkt. Als het reinigingsprogramma voltooid is, kan het printen van je foto’s dan eindelijk beginnen! 

Met deze tips en tricks rollen de kwaliteitsfoto’s binnen no time uit je printer en hoef je er bovendien de deur niet voor uit. Zorg dat je genoeg Epson, Canon of HP cartridges in huis haalt en de juiste printerinstellingen weet, dan komt het helemaal goed. Voor je het weet, hangen je favoriete kiekjes aan de muur!

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Previous post Breng je woonkamer tot leven met een originele hexagon foto collage!
tegels kopen Next post Hierom is het misschien eens tijd om nieuwe tegels te kopen!