Read Time:1 Minute, 51 Second

Een industriële look in de woonkamer is altijd een goed idee. Zo blijft de industriële woontrend terugkomen en is een industriële look in veel huizen terug te vinden. Maar hoe kun je de industriële look terug laten komen in je woonkamer? In dit blogartikel lees je hoe jij op 4 manieren de industriële look laat terugkomen in je woonkamer.

  1. Gebruik ruwe materialen

Je hoeft bij een industriële look in je woonkamer geen tijd en geld te steken in de afwerking van je materialen. Door effen, afgewerkte oppervlaktes af te wisselen met een ruwe muur, ijzeren pilaren of houten balken, creëer je een gave look. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor een stoere betonnen gietvloer of gepolijst betonnen vloer. Hiermee geef je jouw interieur in no time een industriële aanblik. 

  1. Kies voor sobere kleuren op de muur

De hoofdkleuren van een industriële look zijn wit, zwart of grijs. Gebruik deze kleuren dan ook als basis voor je interieur. Als je dit te somber vindt, kun je altijd nog kleurrijkere meubels toevoegen. Wel is het goed om bij een industriële woonkamer te kiezen voor een van deze of een combinatie van deze kleuren. 

  1. Stop leidingen en kabels niet weg

Weer een voordeel waar je niet extra geld of moeite in hoeft te stoppen. Het is namelijk helemaal volgens de trend om je kabels en leidingen bloot te laten liggen. Bij een industrieel interieur is het namelijk de bedoeling dat je deze ziet. Zo zorg jij voor een uitstraling die niet is afgewerkt. De buizen van de leidingen en kabels zorgen daarnaast voor extra textuur in de grote open ruimtes van een industrieel interieur. 

  1. Maak het af met industriële accessoires 

Als de basis met ruwe materialen en sobere kleuren is gemaakt, maak je een industriële woonkamer af met industriële accessoires. Denk bijvoorbeeld aan een mooie hanglamp. Een industriële hanglamp is robuust en zorgt voor een echte eyecatcher in je huis. Maar er zijn nog veel meer mooie industriële accessoires waarmee jij je woonkamer helemaal afmaakt. Wat dacht je van een gave industriële klok aan de muur?

Wanneer je de bovenstaande tips volgt, creëer je een stoer industrieel interieur in jouw woonkamer. Zo kom jij altijd thuis in een prachtige omgeving!

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
een sfeervolle slaapkamer Previous post 5x een sfeervolle slaapkamer
5 tips voor een zomers terras Next post 5 tips voor een zomers terras