Read Time:2 Minute, 12 Second

Een nieuw huis kopen kan je de nodige kopzorgen geven. Je gaat meerdere bezichtigingen af, doet een bod en wacht in spanning af of je de woning hebt gekregen. Het kost de nodige energie maar een goede voorbereiding is het halve werk. Door goed voorbereid te zijn, kan je een hoop energie besparen. In deze blog leggen we je graag uit hoe je dat kan doen. Lees snel verder! 

  1. Financiën op orde 

Een nieuw huis kost veel geld. Dan kan je maar beter zorgen dat je het geld ook hebt en de hypotheek rond is. Een nieuw huis kopen kan de nodige kosten met zich meebrengen. Denk aan verf, nieuwe meubels en kosten voor een nieuwe badkamer of keuken, het kan flink de pan uit vliegen. Het is belangrijk om van tevoren je financiën op orde te hebben. Denk aan een pot spaargeld die je moet hebben, dat is 4 tot 6 procent van de koopsom. Maar ook de kosten koper, de kosten die moeten worden gemaakt om eigenaar te worden van de woning, moet je uit eigen zak betalen. Zorg ervoor dat je structureel elke maand geld opzij zet om dit te kunnen financieren. Ook kan het beleggen in Crypto een goede optie zijn om extra geld binnen te halen. Een goed platform hiervoor is Anycoindirect

  1. Bepaal de harde en zachte eisen van de woning 

Voor een woning mag je best veeleisend zijn. Eens in de twintig à dertig jaar koop je een huis. Je wilt ervoor zorgen dat het een goede koop wordt! Bedenk goed welke harde en zachte eisen je hebt aan de woning. Vijf slaapkamers en een grote badkamer kan een vereiste zijn voor een groot gezin met drie tot vier kinderen. Maar die garage of een tuin op het zuiden kan bijzaak zijn. Prioriteer welke eisen zwaarder wegen. 

  1. Bekijk meerdere huizen 

Om woningen en de voldane eisen zo goed mogelijk te kunnen afwegen, wil je altijd meerdere woningen bezichtigen. Bekijk ook woningen die niet je eerste keuze zijn of in andere prijsklassen vallen. 

  1. Schakel professionele hulp in 

Tijdens en na het proces is het raadzaam om professionele hulp in te schakelen. Denk bijvoorbeeld aan een goede makelaar die je op weg helpt bij het vinden van jouw droomhuis. Zeker in de huidige huizenmarkt kan het handig zijn om een makelaar te hebben. Zij hebben vaak een breed netwerk en kunnen snel schakelen. Ook als het huis gekocht is, kan het handig zijn om professionele hulp in te schakelen als je elektra, of sanitair wilt laten doen. Zo voorkom je dat er situaties ontstaan ten gevolge van onervaren klussers. 

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
buiten vloerkleed Previous post Speciale vloerkleden voor buiten voor een warmere sfeer
onmisbare keuken items Next post Een nieuwe keuken? Deze items zijn onmisbaar