Read Time:2 Minute, 30 Second


Een mooi gazon is een absolute eyecatcher. Als je je gazon op de juiste manier weet te onderhouden, geeft dit je tuin direct een fantastische uitstraling. Helaas is dit niet altijd even gemakkelijk als het lijkt. Nog veel te vaak zien we dat het gazon er niet goed bij ligt. Het ziet er ongezond uit. En dat terwijl het bijhouden van een gazon niet al te ingewikkeld hoeft te zijn. Wel is het belangrijk om te weten waar je op moet letten. Daarom is het goed om je eerst in te lezen en advies in te winnen voordat je een gazon legt. Zo weet je precies waar je rekening mee moet houden. In dit artikel zetten we alvast de drie belangrijkste aandachtspunten op een rij. 

  1. De juiste voedingsstoffen 

Het is van cruciaal belang om je gazon van de juiste voedingsstoffen te voorzien. Al helemaal als je er zeker van wilt zijn dat het gazon het hele jaar mooi blijft. Bemesten is dan ook noodzakelijk. Hoe goed dit werkt is wel afhankelijk van het soort bemesting dat je gebruikt. Er zijn namelijk nogal wat kwaliteitsverschillen. 

Aanbevolen wordt om voor natuurlijke en duurzame meststoffen te kiezen. Goed voorbeeld is dcm meststoffen. Deze leveren niet alleen de juiste voeding aan het gazon en de bodem, maar zorgen ook voor een langdurig resultaat. Daarnaast is het ook nog eens een duurzaam materiaal, waardoor je geen onnodige schade aan de bodem veroorzaakt. 

Wil je snel resultaat zien? Dan kun je ook voor een minerale meststof kiezen. Het nadeel daarvan is dat je dit vaker moet gebruiken om resultaat te behouden. 

  1. Maaien 

Maaien is onvermijdelijk met een eigen gazon. Zorg daarom voor een kwalitatieve grasmaaier om de klus sneller en beter te klaren. Wees je ook bewust van de momenten waarop je het beste kunt maaien. Zodra de temperaturen flink dalen, zal het gras bijvoorbeeld niet meer groeien. Gedurende de wintermaanden hoeft er dan ook niet gemaaid te worden. Het weer in Nederland kan snel omslaan. Daarom is het verstandig om in het najaar alvast niet te kort te maaien. Zo voorkom je dat het gazon straks onvoldoende bescherming heeft om de winter te trotseren. Wees je ook bewust van de juiste omstandigheden om te maaien. Vraag eventueel om advies, zodat je zeker weet dat je het gras niet onnodig zult beschadigen. 

  1. Onkruid verwijderen 

Voordat je het gazon plaatst, is het al belangrijk om de nodige voorbereidingen te treffen voor het bestrijden van onkruid. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het leggen van een worteldoek. De juiste ondergrond kan al enorm helpen in de bestrijding van onkruid, maar helemaal voorkomen is vrijwel onmogelijk. Daarom zal je het hele jaar door de ogen goed open moeten houden en waar nodig onkruid moeten verwijderen. Als je het onkruid te lang laat doorgroeien, kan dit het gazon beschadigen. Bovendien ziet het er ook nog eens veel minder mooi uit. Let hier dus extra op en haal goed gereedschap in huis om het snel en vakkundig te verwijderen. 

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Previous post Informatie over afvoer- en riool verstoppingen
smart home Next post Slimme huizen: Hoe technologie ons dagelijks leven comfortabeler maakt