Read Time:2 Minute, 14 Second

De badkamer is een belangrijke plek in huis. Hier maken we onszelf klaar voor de dag en eindigen we de dag ook weer. Het is daarom belangrijk dat je in deze ruimte helemaal kan ontspannen en daarom lees je in deze blog hoe je een fijne en comfortabele badkamer kunt creëren. 

#1. Kies voor de juiste kleuren

Kleuren doen veel met de sfeer en je gemoedstoestand. Kies daarom voor kleuren, zoals beige, taupe en grijs. Dit zorgt voor een rustige en ontspannen sfeer in de badkamer. Combineer deze kleuren ook met verschillende materialen, zoals hout en bamboe. Daarnaast is het ook belangrijk om zo weinig mogelijk accessoires toe te voegen. Houd het rustig, zodat de badkamer makkelijk schoon te houden is én rustig oogt. Hierdoor kun je optimaal genieten van deze ruimte. 

#2. Investeer in goede verlichting 

Het is belangrijk om te kiezen voor de juiste verlichting, zodat je in de ochtend en in de avond voldoende licht hebt als je jezelf wil klaarmaken. Hierbij is een badkamer spotje echt een musthave! Daarnaast is het ook erg fijn om een grote spiegel op te hangen met verlichting erachter. De spotjes en de verlichting achter de spiegel zijn niet alleen functioneel, maar geven ook sfeer aan de ruimte.

#3. Geuren

Geuren zijn erg bepalend voor de sfeer in de badkamer. Kies voor rustgevende geuren, zoals eucalyptus, mint of lavendel. Hierdoor kun je optimaal ontspannen en kom je helemaal in een zen modus. Extra fijn: creëer een spa dag en haal heerlijke maskertjes en een scrub in huis en ga even relaxen. Neem de tijd voor jezelf en sluit de dag af met jouw favoriete boek en een wijntje op de bank. 

#4. Ventilatie

Voor optimale comfort is het belangrijk om de badkamer ook voldoende te luchten. Een goed geventileerde badkamer is niet alleen goed voor je gezondheid, maar ook zorgt het voor een comfortabele sfeer. Zet dus regelmatig een raam open of zorg voor een ventilatiesysteem. 

#5. Kies voor een inloopdouche

Een inloopdouche is toch wel een prioritiet als het gaat om comfort in de badkamer. Hierdoor kun je gemakkelijk en veilig in en uit de douche lopen, maar heb je ook lekker veel ruimte tijdens het douchen. Ook is het gemakkelijk schoon te houden en ziet het er verzorgd en ruimtelijk uit door de glazen douchewand. 

Kies dus voor goede ventilatie, een inloopdouche, de juiste verlichting, kleuren en geuren voor optimaal comfort in de badkamer. Wil jij nou overal goede verlichting hebben? Creëer dan ook inbouwspots op meerdere plekken in huis, zoals in de keuken, hal of in de veranda bijvoorbeeld. Hierdoor zorg je ervoor dat het matcht met elkaar! 

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
braadpan Previous post Waarom de braadpan in jouw keuken moet staan!
houten loungeset voor 5 personen Next post De mooiste houten loungeset voor 5 personen