Read Time:6 Minute, 56 Second

Flexibel in te richten woonkamers en interieurs zijn trendy

Een van de woontrends die al enige tijd in is, is het inrichten van een flexibel interieur dat snel aangepast kan worden aan veranderende omstandigheden. Stel dat je ineens wat vrienden op bezoek krijgt of een grote groep familieleden komt langs voor een verjaardagsfeest: in dit soort gevallen is het wel meer dan handig is als je met functioneel meubilair en een paar kwinkslagen het interieur anders kunt indelen. Zodat je de visite goed kwijt kunt zonder dat je het hele interieur hoeft te verbouwen en verslepen. Een van de manieren om een woonkamer, eetkamer of andere ruimte praktischer in het gebruik te maken, is de aankoop van modulaire banken. Wat wordt er precies met dit soort modulaire banken, zoals een modulaire hoekbank of een modulaire zitbank bedoeld? Welke bijzondere pluspunten heeft een modulaire bank? En ten slotte: wat zijn qua stijl en ontwerp eigenlijk de mogelijkheden als je op zoekt bent naar een modulaire bank, zoals een modulaire hoekbank of een modulaire zitbank? Deze laatste vraag beantwoorden we door meerdere populaire modellen modulaire hoekbanken voor je uit te lichten. Er is namelijk op het gebied van modulaire banken enorm veel keuze en variatie.

Wat is een modulaire bank nu eigenlijk voor banksoort?

Onder een modulaire bank wordt een banktype verstaan dat zich kenmerkt door een flexibele constructie en een hoog gebruiksgemak. Modulaire banken zijn bankstellen die opgebouwd zijn uit meerdere losse zitonderdelen. Deze losse zitelementen kunnen naar eigen wens samengesteld worden, om zo een grote en ruime bank te creëren. Je kunt hierbij de modulaire bank hervormen en rangschikken zodat de bank een tweezitsbank wordt, een 3-zitbank, een U-bank of welke type bankopstelling je ook maar wenst.

De vele voordelen van modulaire hoekbanken en modulaire zitbanken

Modulaire banken, zowel modulaire zitbanken als modulaire hoekbanken, hebben flink kwast voordelen. Het belangrijkste voordeel is natuurlijk de modulaire bank heerlijk flexibel te gebruiken is. Mocht je vrienden over de vloer krijgen, dan kun je de bank met losse elementen snel groter maken en omvormen van een standaardbank in een modulaire hoekbank of een modulaire zitbank. Alle vormen, zoals een grote loungebank maken of een bank creëren in combinatie met een chaise lounge. Je kunt het zo gek niet bedenken, of met modulaire banken is het mogelijk. Laat daarom je fantasie de vrije loop als je bezig gaat met de bankopstelling in de woonkamer. Bedenk voordat je een modulair bank, zoals een modulaire hoekbank, gaat kopen wel of je wel voldoende ruimte in de woonkamer hebt om de bank helemaal kwijt te kunnen. Ten tweede is een pluspunt van modulaire banken dat ze in allerlei stijlen en uitvoeringen verkrijgbaar zijn. Of je nu gaat voor een klassieke woonstijl, voor vintage of juist houdt van industrieel of Scandinavisch design: voor elke living tyle zijn er wel modulaire hoekbanken en modulaire zitbanken te vinden die precies aansluiten op de door jou gewenste kleuren, stijlen en vormgeving. Om je wat inspiratie te geven een goede keuze te maken uit de vele soorten en modellen modulaire banken, hebben we in dit blog en aantal fraaie bankstijlen voor je verzameld die bij veel mensen in goede aarde vallen door hun professionele en stijlvolle uitstraling en gebruiksgemak.

HKliving Vint Hoekbank – een van de meest populaire modulaire hoekbanken

HKliving modulaire hoekbank

De prachtige, sfeervolle en warme HKliving Vint Hoekbank geldt als een van de meest populaire modulaire zitbanken van dit moment. Dit fraaie modulaire bankstel, dat bestaat uit vijf losse onderdelen die aan elkaar bevestigd kunnen worden, is verkrijgbaar in twee hoofdkleuren, namelijk bruin en crème`. Qua afmetingen is de bank (b) 370 cm, 192 cm (d) en 74 cm (h). De grote meerwaarde van deze klassieke modulaire zitbank is de gezellige en comfortabele sfeer die dit bankstel ademt. Maar ook het zitcomfort is perfect. De bank is gemaakt van corduroy rib stof, dat bestaat uit polyester en nylon. De bankvulling bestaat uit kwalitatief hoogwaardig schuim. Het bankframe is gemaakt van metaal en hardhout. Zoek je een flexibel bruikbare bank om heerlijk op te kunnen relaxen met familieleden, je partner, de kids of met vrienden, dan is de HKliving Vint modulaire hoekbank voor jou gemaakt!

Juno Modulaire – een zeer strakke en tijdloze vijfzitter

Juno modular à €1699

De Juno Modulaire, te koop via de gerenommeerde aanbieder Made.com, is een formidabel strakke en tegelijk tijdloze modulaire bank, die direct indruk maakt als je hem ziet. Het bankstel, dat uit vijf verplaatsbare delen is opgebouwd, doet met zijn indrukwekkende vormgeving meteen aan het klassieke computerspel Tetris denken. Terecht, want de diverse elementen zijn net als in het spel Tetris perfect met elkaar in verbinding te brengen om andere modellen en vormen te scheppen.

Norman Copenhagen – een bank met liefst 15 verschillende modules voor moderne interieurs

Weer een andere schitterende modulaire hoekbank is de Normann Copenhagen. Deze hoekbank, ontworpen door Hans Hornemann, is verkrijgbaar in maar liefst 15 uiteenlopende modules. Qua kleuren biedt de prachtige Norman Copenhagen veel opties, terwijl er ook op het gebied van stofsoorten veel te kiezen valt. De modulaire bank Norman Copenhagen is verkrijgbaar in vier verschillende stofsoorten, namelijk Breeze Fusion, Tango Leather, Fame en Fame Hybrid. Het bankstel is 29 cm breed, heeft een diepte van 191 cm, een zithoogte van 39 cm en een totale hoogte van 67 cm. Het frame is gemaakt van strak gelakt hout. Qua vulling is er gebruikt gemaakt van kwalitatief hoogstaand schuim. Optioneel kan de lekker zittende Norman Copenhagen modulaire hoekbank uitgevoerd worden met ofwel een stoffen bekleding ofwel een lederen bekleding. Beide uitvoeringen komen prachtig tot hun recht in een moderne en eigentijdse woonkamer, maar ook in een meer landelijk interieur doet dit bankstel het visueel uitstekend.

Mortimer – een hoekbank voor een eigentijdse sfeer

Mortimer modulaire hoekbank à €1699,-

In een toplijstje met mooie modulaire hoekbanken mag de stoere en tijdloze Mortimer modulaire hoekbank zeker niet ontbreken. De Mortimer heeft een moderne uitstraling en helpt bij het creëren van een eigentijdse atmosfeer in huis. Dit handgemaakte bankstel is gemaakt van donkerblauw katoen en in alle samenstellingen op te bouwen die je voor mogelijk houdt. De heerlijke relaxbank Mortimer is 328 cm breed, 84 cm hoog en varieert qua diepte van 94 cm tot 188 cm.

Vitra Soft Modular Sofa hoekbank – een bank voor landelijke en Scandinavische woonstijlen

De modulaire bank Vitra Soft Modular Sofa komt tot zijn recht in veel interieurstijlen. Dit fraaie bankstel is ontworpen door Jasper Morrison en voorzien van een leuke extra, namelijk een comfortabele poef. De materialen waaruit de Vitra Soft is gemaakt, bestaan uit hout, comfortabele kunststof schuim. viscose en staal/hout voor de constructie cq. het frame. De bank heeft een lengte van 315 cm en een diepte van 217 cm. De bijhorende poef is 92 cm qua breedte en 82 cm als het aankomt op de diepte. De bankbekleding kan in verschillende kleuren afgewerkt worden. Ook qua stoffen kun je kiezen, bijvoorbeeld uit lederen bekleding of specifieke stoffen. Een heerlijke bank, waar je een hoop plezier aan gaat beleven en elke keer weer je vingers bij aflikt. Op de Vitra Soft zit twee jaar fabrieksgarantie. Je kunt de kussenset van deze bank met extra bankkussens uitbreiden.

Develius Large hoekbank – een bank voor alle woontypen

Wanneer je van superieure relaxedheid houdt en echt wilt genieten als je in de woonkamer zit, is de Develius Large hoekbank voor jou de meest perfecte oplossing. De Develius Large is een van de beste loungebanken voor binnengebruik die tot nu toe ontworpen en gemaakt zijn. De materialen waaruit de Develius Large hoekbank is opgemaakt zijn foam, hout, metaal en polyester. Het resultaat mag er zijn: de Develius Large is een bankstel die in de woonwereld zijn gelijke niet kent. de diverse onderdelen van dit bankstel liggen qua hoogte tussen de 110 cm en 130 cm. De bankvulling bestaat uit polyester en zogenoemd HR-schuim, wast hoe dan ook een garantie is op optimaal zitcomfort.

Tot slot: wees kritisch en kijk naar de lange termijn

Er zijn dus bankstellen genoeg van het type modulaire zitbanken of modulaire hoekbanken, om als particulier of ondernemer uit te kiezen. Houd bij het keuzeproces goed in de gaten dat je alle aspecten laat meewegen die bij het kopen van een bankstel belangrijk zijn. Kijk dus naar de lange termijn: is mijn modulaire zitbank over 15 jaar nog steeds tijdloos.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Previous post Hoe kan je interieur mooi blijven met een traplift?
design-dressoirkasten Next post Mooie design dressoirs voor elk type interieur