Read Time:3 Minute, 4 Second

Een aanbouw verhoogt het woongenot en creëert waardevermeerdering. Die extra woonruimte kan iedereen wel gebruiken. Een lening aanvragen voor een aanbouw? Tegenwoordig zijn er heel wat mogelijkheden. De slimme consument vergelijkt de verschillende leenvormen en rentes met elkaar. Dit kan uiteindelijk heel wat geld opleveren.

De kosten van een aanbouw

Het is een feit dat een aanbouw (laten) maken niet heel goedkoop is. De gemiddelde kosten liggen tussen de € 15.000 en € 25.000. Wil je een keuken in de aanbouw dan lopen de kosten op tot wel € 40.000.

Let goed op het materiaal en de manier van bouwen. Het is tegenwoordig heel belangrijk om goed te isoleren, ook wanneer het een aanbouw betreft. Isolatiemateriaal mag dan wel duurder zijn, je haalt deze kosten er ook snel weer uit.

De aanbouw financieren

Staan alle kosten op een rij? Calculeer altijd wat extra in, je weet nooit wat er tussendoor gebeurt. Houd ook rekening met schoonmaakkosten en de aanschaf van schoonmaakmiddelen tijdens en na de verbouwing. Er komt erg wat stof, vuil en vet vrij.

Hoe kun je het beste de aanbouw financieren? Met eigen spaargeld is de goedkoopste optie. Niet iedereen heeft voldoende spaargeld, dan is lenen een goed alternatief. Snel geld lenen is tegenwoordig helemaal de trend, je wil immers snel kunnen starten. Daarom is het goed om die lening online te regelen.

Niet iedereen kan een lening aanvragen

We gaan het niet mooier maken dan het is: een lening aanvragen is niet voor iedereen geschikt. Allereerst moet je over voldoende inkomen beschikken. Daarnaast hangt het er vanaf waar dat inkomen vandaan komt. Met een WW-uitkering of een bijstandsuitkering kun je helaas geen geld lenen. Maar met loon of inkomsten uit een bedrijf lukt dit vaak wel.

Kunnen ouderen een lening aanvragen voor een aanbouw? Ja hoor, er is namelijk de seniorenlening. Deze lening is specifiek afgestemd op 60-plussers. 

Rentes vergelijken loont zich echt

Het is heel verleidelijk om bij de eerste de beste aanbieder een lening af te sluiten. Bijvoorbeeld bij een keukenaanbieder, dit noem je ook wel een keuken op afbetaling kopen. Is het verstandig om bij dit soort bedrijven een lening af te sluiten? Nee, in veel gevallen ben je veel duurder uit. Een aanbouw slim financieren doe je door verschillende aanbieders en leningen met elkaar te vergelijken.

Persoonlijke lening of doorlopend krediet

De beste keuze is de persoonlijke lening. Deze leenvorm heeft een lagere rente dan bij het doorlopend krediet. Bovendien staan zowel de rente als looptijd vast, en dat biedt veel meer zekerheid. Het doorlopend krediet is alleen aangeraden wanneer de aanbouw langer op zich laat wachten. Hierbij is er vaker behoefte aan een nieuwe financiering, en daar is het doorlopend krediet voor bedoeld.

Een doorlopend krediet kenmerkt zich door een hogere rente die ook nog eens variabel is. Bovendien is de looptijd ook variabel, maar mag maximaal 15 jaar bedragen.

Lening aanvragen voor een aanbouw: zelf berekenen

Tegenwoordig verloopt alles online, zo ook het aanvragen van een lening voor een aanbouw. Het is dan ook heel makkelijk om zelf een berekening te maken. Aan de hand van een berekeningsmodule bekijk je of en hoeveel je maximaal kunt lenen. Houd er rekening mee dat de uitkomst een indicatie is, maar dan heb je alvast een idee.

Het aanvragen van een offerte verloopt ook online. Het is zeker aan te raden om meerdere offertes aan te vragen. Vergelijk deze goed met elkaar en let hierbij goed op de rentes en de voorwaarden. Wanneer je aanvraag akkoord is dan kan je het geld snel op je rekening verwachten. Zo kan gestart worden met de aanbouw, want er ligt nog heel wat werk te wachten.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
glazen-design-hanglampen Previous post Met de mooiste glazen design hanglampen maak je je woonkamer compleet
design fauteuils groen Next post Op zoek naar een mooie groene design fauteuil? We zetten hier een aantal mooie groene fauteuils op een rijtje