Read Time:2 Minute, 31 Second

Het is toch heerlijk om uitgebreide maaltijden te maken voor je vrienden. Je kijkt wellicht altijd weer uit naar de verjaardagen en afspraken met vrienden. Je kunt in thema’s werken maar soms is een allegaartje ook prima. Belangrijkste is natuurlijk dat het lekker is. Die passie voor koken kan langzaam groeien. Van het op kamers wonen met goedkope magnetronmaaltijden tot zelf leren koken. Beginnende bij alleen of met een vriend of vriendin eten tot voor meerdere mensen koken. In het begin met alleen zout en peper maar later met veel nieuwe kruiden en specerijen en ook steeds betere keukenspullen. Waar je toen niet bij stil had gestaan is dat pannen zo’n groot verschil maken tijdens het koken. Daar kwam je misschien pas achter toen bij je eerste echte pannen. Wat een verschil en wat een keuze. Gietijzer kan tegen hele hoge temperaturen, is ideaal voor inductie koken en schroeit het vlees goed dicht. Dit type pan nog kun je uitbreiden heel veel andere pannen

Elektrisch, inductie of gas

Voor elke manier van koken heb je de ideale pannen. Zo is op gas koken weer echt anders dan als je elektrisch kookt. En datzelfde geldt ook weer voor de verschillende soorten ovenschalen die er zijn. Zo zijn er ook veel mensen die zweren bij koperen pannen. Goed te gebruiken voor sauzen (sauteerpan). Koperen pannen gaan hun hele leven mee en zijn makkelijk schoon te maken. Ze zijn ideaal voor sauzen omdat ze de warmte egaal geleiden. Wel wat duurder in aanschaf omdat het vertinnen nog handmatig gebeurt. Maar ideaal. Zo kun je ook kiezen voor een wokpan van carbonstaal. Een carbonstaal is tot 3x sterker dan dan een gewoon stalen pan en kan tot hogere temperaturen verwarmd worden. Ideaal dus als wokpan.

Een terracotta tajine

Een van de meest favoriete pannen om cadeau te doen is een terracotta tajine. Zo’n prachtige handbeschilderde die echt fantastisch staat als pronkstuk in de keuken. Deze tajine is perfect voor soepen, stoofschotels en alles wat op gelijkmatige temperatuur moet garen. Wel even 12 uur in het water zetten voor het eerste gebruik. Als je naar een kookwinkel gaat dan zie je zoveel pannen, door de bomen het bos bijna niet meer. Kijk goed wat je regelmatig kookt en wat je dus echt nodig hebt. De meest gebruikte pannen zijn stalen en RVS pannen, ze zijn duurzaam en gaan dus lang mee en zijn ideaal voor het koken van aardappels, pasta etc. Ook regelmatig worden aluminium pannen regelmatig gebruikt. Echter, een koekenpannen van aluminium is lastig schoon te maken en niet geschikt voor zure voedingsmiddelen. Grote voordeel is dat ze licht zijn en dus fijn om mee te koken. 

Anti-aanbaklaag

Je hoort veel over teflon, thermolon en keramische pannen, pannen met een anti aanbaklaag. Teflon is minder goed voor hogere temperaturen en heeft negatieve pers gehad  dat het de gezondheid schaden. Maar gelukkig is er veel verbeterd. Met anti aanbaklaag pannen weet je zeker dat je nooit aangebrand eten serveert. En dat is ook veel waard. 

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Previous post De juiste raamdecoratie om het meeste uit je huis te halen
slaapkamer meubels Next post Op zoek naar passende slaapkamer meubels? Lees deze tips!