Read Time:2 Minute, 20 Second

Is het tijd voor een vernieuwing van je keuken? Of heb je net een huis gekocht, maar is de keuken niet echt jouw smaak? Dan heb je de optie om je keuken te verbouwen. Zo voeg je niet alleen waarde toe aan je woning, maar verbeter je ook je dagelijks leven. Maar wat kost het nu eigenlijk om je keuken te verbouwen?

Gemiddelde kosten keuken verbouwen

De kosten van een keuken verbouwing verschillen sterk. Factoren als de grootte van de keuken, materiaalkeuze en of je kiest voor een nieuwe indeling spelen een grote rol. Gemiddeld kost een keukenverbouwing tussen de € 9.000 en € 35.000. Dit is een ruime marge, dus laten we de kostenposten even bekijken.

  • Keukenkastjes en werkblad: Deze kosten vaak het meest bij het verbouwen van je keuken. De prijs hangt af van het materiaal en de afwerking. Voor een gemiddelde keuken kun je uitgaan van ongeveer € 2.000 tot € 10.000.
  • Apparatuur: Denk aan een koelkast, oven, vaatwasser en kookplaat. Afhankelijk van het merk en de functionaliteiten kun je rekenen op € 2.000 tot € 8.000.
  • Installatiekosten: Het installeren van een keuken is niet makkelijk. Hiervoor heb je vaak extra hulp nodig van een expert. Installatiekosten variëren van € 1.000 tot € 4.000, afhankelijk van hoe gecompliceerd de installatie is.
  • Tegels en verlichting: Tegels en verlichting geven je keuken een geheel nieuwe uitstraling. Deze kosten gemiddeld € 500 tot € 3.000.
  • Extra werkzaamheden: Denk aan schilderwerk, elektriciteitswerk, of loodgieterswerk. Dit kan nog eens € 1.000 tot € 5.000 kosten.

Hoe bespaar je op kosten keuken verbouwen?

Zoals je ziet is het niet goedkoop om een keuken te verbouwen, echter zijn er allerlei manieren om te besparen:

  • Vergelijk offertes: Vraag offertes aan bij meerdere aannemers en kies niet direct de goedkoopste, maar kijk naar prijs-kwaliteitverhouding.
  • Doe-het-zelf: Sommige werkzaamheden, zoals schilderen, kun je gewoon zelf doen.
  • Recycle materialen: Overweeg het hergebruiken van bepaalde materialen of apparatuur. Soms hoef je bij het verbouwen van je keuken niet alles te vervangen.

Kosten keuken verbouwing financieren

Wil je je keuken binnenkort verbouwen, maar heb je niet genoeg geld op je spaarrekening om alles in een keer te betalen? Dan is geld lenen een optie. Je krijgt dan het bedrag dat je nodig hebt in één keer op je rekening. En je betaalt de kredietverstrekker af in termijnen met een vast bedrag. Let wel op dat de rente bij verschillende kredietverstrekkers verschillen. Je wilt natuurlijk een lening met de laagste rente. Uit onderzoek van de financiële vergelijkingssite www.geld.nl blijkt dat je wel tot € 783 kunt besparen door je lening te vergelijken. “Dat je zoveel kunt besparen, komt vooral doordat de renteverschillen tussen kredietverstrekkers flink zijn toegenomen”, zegt Amanda Bulthuis, financieel expert bij Geld.nl. Maak dus altijd eerst een vergelijking voordat je een lening afsluit.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
warmtepomp Previous post Het belang van de juiste warmtepomp leiding
2024 slaapkamer trends Next post Slaapkamertrends van 2024: kleuren, patronen en stijlen.