Read Time:3 Minute, 15 Second

Wil je een nieuwe vloer in je badkamer, dan heb je verschillende keuzemogelijkheden, maar ook een lijst met vloeren die juist niet geschikt zijn voor de badkamer. In tegenstelling tot de woonkamervloer zal de keuzemogelijkheid voor vloeren in de badkamer minder zijn, omdat de badkamer een ruimte is die vaak nat wordt. Je badkamervloer zal dus tegen vocht moeten kunnen. Een houten vloer bijvoorbeeld kan zeer beperkt gelegd worden in de badkamer, want hout is erg gevoelig voor vocht. Wil je een prachtige exotische en natuurlijk uitziende vloer, dan kun je kiezen voor een kiezelvloer voor in de badkamer.

 

Wat is een badkamer kiezelvloer?

Een kiezelvloer voor in de badkamer kun je je badkamer een zuidelijke uitstraling geven, doordat de vloer ligt met kiezelstenen. Hiervoor zijn in principe alle soorten kiezelstenen geschikt, maar een voorwaarde is wel dat de kiezelstenen mooi afgerond zijn. Normaal gesproken is het namelijk niet prettig om met blote voeten over kiezenstenen te lopen, maar met een kiezelvloer badkamer zul je daar geen last van hebben. Sterker nog, met blote voeten over afgeronde kiezelstenen lopen kan zelfs goed zijn voor de gezondheid. Een badkamer kiezelvloer kan natuurlijk kiezel voor kiezel gelegd worden in cement, maar dat hoef tegenwoordig niet meer. Kiezelstenen zijn tegenwoordig verkrijgbaar in vierkante matjes van meestal 30×30 centimeter, die in elkaar geklikt en gelijmd kunnen worden.

kiezelvloer voor in de badkamer
https://nl.pinterest.com/pin/422564377517199493/

 

Soorten kiezelvloeren

Grofweg kan een kiezelvloer badkamer in twee soorten ingedeeld worden, de zogenaamde Pebbles kiezelvloeren en sticks en slices kiezelvloeren, ook wel bewerkte en onbewerkte kiezel genoemd.

 

Pebbles kiezelvloer

Een Pebbles kiezelvloer bestaat uit natuurlijke en onbewerkte kiezelstenen. De vormen van de kiezelstenen worden gevormd door erosie, doordat de kiezels in rivieren liggen en water de scherpe kanten eraf schuurt. Pebbles kiezelvloeren zijn dus volledig onbewerkte en puur natuurvloeren.

 

Sticks en slices kiezelvloer

Een Sticks en slices kiezelvloer zijn ook natuurlijke stenen, maar dan bewerkt. De kiezels hebben normaliter niet de ideale vorm voor een kiezelvloer, doordat er bijvoorbeeld veel scherpe kanten aanzitten. Deze kiezels worden gespleten en geslepen, totdat zij de juiste vorm hebben en geschikt zijn voor kiezelvloeren.

 

De voordelen van een kiezelvloer voor in de badkamer

Een badkamer kiezelvloer heeft vele voordelen. Wanneer je nog een keuze moet maken uit een badkamervloer is een dergelijke vloer zeker het overwegen waard.

  • Het aanbod in in kleur, formaat, en de vorm van de vloer is enorm. Je bent ook niet gebonden aan één specifieke kleur. Omdat de stenen van nature kleurverschil hebben kun je je vloer in vrijwel alle kleurschakelingen krijgen. Je kunt kiezen voor de gehele vloer in één kleur, maar ook in verschillende kleuren.
  • Met een goede voorbereiding is het leggen van een kiezelvloer zelf heel gemakkelijk te doen. Het is te vergelijken met het leggen van een tegelvloer.
  • Een kiezelvloer is volledig waterdicht en uitstekend bestand tegen veel vocht.
  • Kiezelvloeren zijn niet enkel voor de badkamervloer geschikt. Je kunt zo aanbrengen op de badkamermuur en ook in andere gedeeltes van het huis of in de tuin.
badkamer kiezelvloer
https://nl.pinterest.com/pin/555983516490446482/

 

Zelf leggen van een kiezelvloer

Een kiezelvloer in de badkamer Het belangrijkste is dat je een vlakke, egale en schone ondergrond hebt. Vervolgens behandel je de vloer met een voorstrijkmiddel. Daarna is het tijd om de tegellijm aan te brengen. Hierin duw je de matjes met kiezelstenen. Sommige soorten matten hebben een kliksysteem, terwijl andere matten tegen elkaar aangedrukt moeten worden. Met een haakse slijper kun je de matten, wanneer nodig op maat brengen. De vloer moet minimaal 24 uur drogen, voordat er een onzichtbare coating kan worden aangebracht.     

Kiezelvloer badkamer
https://nl.pinterest.com/pin/164944405088595069/

       

 

 

 

 2-3 3

 2-3 3

https://www.pinterest.com/pin/410531322255828235/  2-3 2

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Previous post Leuke woonwinkels in Leeuwarden
Next post Industriële meubelen tegenwoordig populair