Read Time:2 Minute, 50 Second

De afgelopen jaren is het gebruik van de kleur zwart in ons interieur steeds populairder geworden. Dit is dan ook een typische trend van nu. Niet zo gek, want door zwart op de juiste manier in je interieur door te voeren creëer je een chique uitstraling. Daarnaast is zwart heel eenvoudig te combineren met een breed scala aan andere kleuren, waardoor het nog sfeer verhogender gaat werken. Doordat deze trend van het gebruik van zwart al even geleden is ingezet, mag je best wel een beetje gewaagde keuzes maken als het om het gebruik van de kleur zwart in je huis gaat. Met het maken van de juiste keuzes, de beste verlichting én accessoires geef je jouw woonkamer in één klap enorm veel sfeer. Hieronder enkele tip hoe je dat moet doen.

Muren kun je beter niet zwart verven

Uiteraard moet je de kleur zwart niet in alle facetten in je woonkamer doorvoeren. Het beste is het om dit sporadisch te doen, en dan vooral bij meubilair en accessoires. Muren verf je beter niet zwart. Je kunt daarvoor wel andere donkere kleuren gebruiken, met name donkerblauw en donkergroen zijn op dit moment erg populair. Als je een overdaad aan zwart gebruikt, dan kan het al snel veel te donker overkomen. En dat is iets wat je in de woonkamer uiteraard moet proberen te vermijden. 

een zwart interieur

Accenten en accessoires

Focus je dus op het gebruik van bepaalde zwarte accenten. Denk hierbij bijvoorbeeld aan zwarte meubelstukken die als eyecatcher kunnen dienen en tegelijkertijd met verschillende materialen en kleuren kunnen worden gecombineerd. Zo past een zwart bankstel prima in een modern interieur. Of juist een zwarte salontafel, waarbij je juist kiest voor een combinatie met een fel blauwe- of rode bank. Op deze manier kun je felle kleuren aan je interieur toevoegen, zonder dat deze druk over komt. Er ontstaat hierdoor een sfeervol en uitermate unieke inrichting.

Zorg dat er voldoende zonlicht in de ruimte komt

Houd er rekening mee dat een zwart interieur al snel heel donker kan overkomen, soms zelfs te donker als er niet veel zonlicht in de woonkamer komt. Daarom is het belangrijk om ervoor te zorgen dat er alsnog voldoende daglicht naar binnen kan komen. Zo wordt de woonkamer niet te donker en zorg je er eenvoudig voor dat het sfeervol en licht binnen de ruimte blijft.

tips voor zwart interieur

Zwart in combinatie met raamdecoratie

Ga je dan ook zwart in je interieur gebruiken, dan moet je zorgvuldig je raamdecoratie uitzoeken. Houten jaloezieën, gordijnen of shutters passen uitstekend bij een zwart interieur en maken dat luxe gevoel helemaal compleet. Groot voordeel van jaloezieën en shutters is dat de lamellen ook nog eens geheel naar wens te verstellen zijn. Hierdoor pas je de positie helemaal zelf aan indien dit nodig is en verander je jouw woonkamer tot een heerlijke, knusse en bovenal aangename plek. Probeer tevens zo min mogelijk grote meubels voor de ramen te plaatsen. Zo wordt het natuurlijke daglicht niet tegengehouden.

Zorg bij en zwart interieur voor een warme verlichting

Verlichting is in een zwart interieur van levensbelang. Hierbij is het slim om voor lampen te kiezen met een natuurlijke uitstraling. Hiermee geef je de ruimte niet alleen een speelse uitstraling, maar geef je de ruimte ook nog eens een veel warmere look. Kies bij voorkeur voor een bamboe lamp of riet om het sfeervolle en luxe gevoel van een zwart interieur te versterken.

mooi zwart interieur
Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
betonvloeren Previous post Creëer de meest unieke vloeren met een vlindermachine
kamerplanten Next post Waar vind jij de ideale kamerplant?