Read Time:2 Minute, 3 Second

Je mooiste foto op canvas laten drukken is al jaren ontzettend populair. Logisch ook; je kunt je eigen foto’s omtoveren tot een waar kunstwerk! In bijna ieder huis kom je dan ook wel een mooie foto op canvas tegen. Maar wat laat je nu op je canvas afdrukken en waar moet je allemaal op letten? We geven je graag een aantal handige tips.

1. Kies de foto bewust

Welke foto je op het canvas af wilt drukken is natuurlijk helemaal aan jou, maar het is wel goed om hier van te voren bewust over na te denken. In welke ruimte komt het canvas bijvoorbeeld te hangen, welke kleuren gebruik je in deze ruimte en komen de kleuren van deze foto overeen? Het is natuurlijk wel de bedoeling dat de foto een aanvulling is op het huidige interieur, en er geen afbreuk aan doet. Daarnaast heeft de keuze van de foto ook nog invloed op het uiteindelijk canvas. Een mooie foto van een landschap kan er bijvoorbeeld geweldig uit zien op twee of drie losse canvasdoeken, die je vervolgens met een kleine tussenruimte naast elkaar hangt.

2. Het aanleveren van de foto

Je wilt dat jouw foto er op het canvas natuurlijk net zo goed (of nog beter) uit ziet als het originele formaat; en dit betekent dat je foto scherp op het doek moet komen. De foto moet in hoge resolutie geprint kunnen worden, en een oude foto waar het digitale origineel van verdwenen is heeft dus minder kans van slagen. Probeer je foto’s altijd digitaal en in zo hoog mogelijke resolutie aan te leveren.

3. Welk frame?

Dan heb je vervolgens ook nog de keuze om een bepaalde framedikte te selecteren. Hoewel iedere dikte helemaal prima is voor het canvasdoek, komt hier wel de kwestie van smaak om de hoek kijken. Een dik frame hangt bijvoorbeeld iets verder van de muur af, waardoor het allemaal net iets ruimtelijker lijkt. Een smaller frame hangt daarentegen direct tegen de muur aan, en heeft hierdoor weer een andere uitstraling.

4. Lees de reviews!

Nu zijn er natuurlijk tientallen online webshops waar je jouw foto op canvas kunt printen; maar dit betekent niet dat ze ook allemaal even goed zijn. Voordat je daadwerkelijk een aanbieder kiest, is het belangrijk om even de tijd te nemen om de reviews te lezen. Op deze manier weet je waar je aan toe bent, en kom je minder snel voor onverwachte verrassingen te staan!

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
zonne energie uit Nederland Previous post Duurzame energie is de trend!
houtlook tegels Next post Een warme uitstraling met houtlook tegels