Read Time:2 Minute, 58 Second

Het uitzoeken van de keuken wordt voor een groot deel bepaald door je eigen smaak en stijl. Daarom zijn er tegenwoordig ook enorm veel kleuren om uit te kiezen. Niet alleen op het gebied van de kleur van de keukenkasten voor de keukens, maar ook de keuze voor het materiaal en de kleur van het aanrechtblad zijn zeer divers. En heb je ook al eens alle opties bekeken voor de stijlen van de handgrepen en de kraan? In dit blog lichten we een aantal trendy paletten voor een stijlvolle ruimte verder voor je toe. 

Neutrale en aardse kleuren voor keukenkastjes zijn geliefder dan ooit 

Een van de grootste trends op het gebied van trendy paletten voor een stijlvolle ruimte, zijn de aardse en neutrale kleuren. Je kunt daarbij denken aan bruintinten, grijstinten en verschillende pasteltinten. Deze keuze zorgt voor een erg rustige uitstraling en het kan ook zomaar zo zijn dat de keuken optisch groter lijkt. En dat is natuurlijk altijd een leuk extraatje. 

Liever back to basic? Investeer in een strakke keuken in het wit 

En ga je liever back to basic tijdens het opdoen van de nodige keuken inspiratie? In dat geval is de kans erg groot dat je neigt naar een ontwerp in het wit. Deze kleurstelling sluit haarfijn aan op onder meer een landelijke stijl, een klassieke stijl en een minimalistische stijl. Door de keukenkastjes in een strakke witte kleur te houden – en dit eventueel aan te vullen met een wit marmeren aanrechtblad – oogt de keuken enorm strak en stijlvol. 

Pak de ruimte op een creatieve manier aan en kies voor een kleurrijk tegeltje aan de muur 

Maar het kan natuurlijk ook zo zijn dat je maar al te graag wat kleur toevoegt aan de keuken. Misschien kun je je smaak het beste omschrijven als retro, vintage, Scandinavisch of industrieel. In dat geval hoeft dit niet te betekenen dat het ontwerp van de keuken in een kleur uit hoeft te worden gevoerd. Je brengt ook erg makkelijk de nodige kleur aan in de ruimte door bijvoorbeeld een kleurrijke wandtegel uit te zoeken. Zo is er bijvoorbeeld enorm veel mogelijk op het gebied van het patroon, de vorm van de tegel of de afmeting ervan. 

Tip! Probeer alle muren in de keuken een kleur te geven en breng erg makkelijk sfeer aan 

En heb je ook al eens een keer gekeken naar de huidige kleur op de muur? Het kan namelijk ook erg goed werken om daar een nieuwe laag verf op aan te brengen. Zelfs met de meest subtiele kleuren kun je al een wereld van verschil maken. Een kleur op alle muren in de keuken zorgt meteen voor erg veel sfeer, zonder dat de kleur al te veel op gaat vallen. De keuken van je dromen komt daardoor nog beter tot zijn recht. Het is dus ook niet zo gek dat deze keuze enorm geliefd is door vrijwel alle interieurstylisten.  

De mogelijkheden op het gebied van de kleuren van de keuken zijn haast eindeloos 

Iedere woonstijl komt perfect tot zijn recht door een specifiek kleurenpalet toe te passen. Daarom zijn de mogelijkheden op het gebied van de kleuren van de keuken haast eindeloos. Kun je daar wel wat sturing in gebruiken? Laat je dan altijd een keer vrijblijvend informeren en adviseren door een specialist in de keukenwinkel. Ook krijg je hierdoor meteen een goed beeld van wat jouw persoonlijke voorkeur is. En dat is wel zo handig om te weten op het moment dat je de keuken van je dromen daadwerkelijk gaat ontwerpen. 

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
hongaarse punt Previous post Ontdek de Tijdloze Elegantie van Hongaarse Punt Vloeren met VloerenBaas
ramen vervangen appartement Next post Ramen vervangen van uw appartement: een gids voor eigenaren