Read Time:2 Minute, 50 Second

Le Creuset staat al jarenlang bekend als een van de topmerken wat betreft pannen… en ondertussen veel meer dan dat, zoals de Le Creuset fluitketel. Ontdek hieronder wat Le Creuset pannen, en aanverwanten, zo bijzonder maakt, wat de grootste voor- en nadelen zijn en wat ze onderscheidt van andere pannen.

Om te beginnen wat algemene informatie. Zo kent Le Creuset drie verschillende materialen die men gebruikt voor de fabricage van hun pannen, te weten aluminium, roestvrij staal en gietijzer. Elk van die materialen krijgen hun eigen coating. Zo heeft de aluminium lijn een PFOA-vrije coating, de pannen van roestvrij staal kennen een anti aanbaklaag en de gietijzeren pannen hebben een zwarte emaille laag. Zoals met elke pan, kun je Le Creuset pannen het beste met de hand wassen, maar alle pannen van het merk kunnen ook in de vaatwasser.

le creuset pannen

Le Creuset heeft een breed scala aan pannen en materialen

Wat betreft het type pannen bestrijken Le Creuset pannen een breed scala aan mogelijkheden. Er zijn verschillende soorten pannen, die speciaal voor hun doel ontwikkeld zijn. Zo zijn Aziatische maaltijden bijvoorbeeld gemakkelijker te bereiden in een op maat gemaakte Le Creuset wokpan. De vele voordelen maken van Le Creuset pannen een populair kookgerei dat zowel in de thuiskeuken als door professionele koks wordt gebruikt.

Vroeger werden de Le Creuset gietijzeren pannen gebakken omdat het oppervlak na de fabricage nog ruw was. Bakken verzegelde deze onvolkomenheden, waardoor het oppervlak gladder werd. De nieuwste emaillering van de Le Creuset gietijzeren producten zorgt voor een glad oppervlak aan de binnenkant van de pan, dat lijkt op de laag na het bakken. Deze emaillering vermindert ook het roesten van de Le Creuset pan.

pannen le creuset

Afhankelijk van het gerecht kies je de juiste pan

De verschillende Le Creuset pannen hebben elk hun eigen voor- en nadelen. Afhankelijk van de gerechten waarvoor je je Le Creuset pan wilt gebruiken of van de materialen die je wilt hebben, is een bepaald type geschikt. Zo behoren sauteerpannen tot het hogere prijssegment van Le Creuset producten. Ze zijn geschikt voor het sauteren van groenten of andere gerechten die veel vloeistof nodig hebben. De Le Creuset sauteerpan is gemakkelijk te hanteren dankzij een tegengreep en een handvat.

De gietijzeren sauteerpan van het merk Le Creuset is geschikt voor elektrische en gasfornuizen, en voor glas keramische en inductiekookplaten. Het binnen emaille is ontworpen om bij hoge temperaturen te bakken. Het materiaal zorgt ervoor dat de warmte gelijkmatig in de schaal wordt verdeeld. Aluminium sauteerpannen, daarentegen, zijn gemaakt voor gebruik in de oven. Ze worden ook gebruikt op elektrische en gas kookplaten, en op glas keramische en inductiekookplaten. De aluminium sauteerpannen van Le Creuset zijn ovenvast tot 260 °C en zijn voor dagelijks gebruik in de keuken. Let dus goed op welke warmtebron je gebruikt bij het kopen van een nieuwe pan.

Het gewicht van een Le Creuset pan hangt af van de afmetingen en het materiaal. In het algemeen is een Le Creuset pan van gietijzer zwaarder dan een pan van aluminium. Het zwaarste model is de gietijzeren grillpan van Le Creuset, die 30×30 cm groot is. Het gewicht is daardoor maar liefst 3,8 kg.De roestvrijstalen pannen van Le Creuset zijn iets lichter. Het zwaarste model van roestvrij staal weegt 3.16 kg. Dit is de professionele pan van le Creuset met een diameter van 30 cm en een inhoud van 4,8 liter.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
hekwerk Previous post Hekwerken van goede kwaliteit
aandachtspunten nieuwe woning Next post Deze punten vragen extra aandacht bij jouw nieuwe woning