Read Time:1 Minute, 33 Second

Goed werkend internet is essentieel voor in huis, vooral voor mensen die thuis werken. Soms is het lastig om goed werkend internet in huis te krijgen, bijvoorbeeld bij oude woningen waar de kabels niet meer zo goed werken. Hoe je ervoor kunt zorgen dat je internet goed up-to-date is? Dat lees je hier.

Test je internet

Je weet misschien al dat je een wifi netwerk online kunt testen via een website. Het enige wat je nodig hebt is een wifi verbinding, je klikt op de knop en je ziet hoeveel Mbps je hebt. Dit is een snelle manier van meten omdat je direct ziet hoe snel je upload snelheid is. Maar het meten van bekabeld internet kun je niet online doen. Hier kun je een speciale kabeltester voor kopen, hiermee kom je erachter of je bekabeld internet nog goed werkt en of het goed is aangesloten. Erg handig, want je weet meteen of er iets gerepareerd moet worden. Misschien moet je een nieuwe ethernet kabel kopen om beter internet te krijgen. 

Internet verbeteren

Om je bereik te verbeteren is het handig om te kijken naar je huidige provider. Hoe goed is je provider en is het misschien mogelijk om verbeteringen door te voeren of over te stappen? Daarnaast is het handig om de plek van je router te bekijken, misschien staat hij gewoon op een plek waar het ontvangst niet zo goed is. Je kunt altijd proberen om de router een andere plaats te geven om te testen of dit wat beter werkt. Probeer eens een andere frequentie voor je internet, dit kan ook nog wel eens helpen. Soms zitten er veel mensen op dezelfde frequentie, waardoor het internet trager is. 

Goed internet in huis is erg belangrijk. Er zijn veel manieren om dit te verbeteren, test eerst wat precies het probleem is. 

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
tips bij het verhuizen Previous post Tips bij het verhuizen!
Next post De praktische zaken omtrent een veranda