Read Time:2 Minute, 2 Second

Een vloerkleed kan een zeer leuke aanvulling zijn op het interieur van de kamer. Er zijn erg veel mogelijkheden, hier vind je enkele basistips die je kunt meenemen om zo makkelijker een keuze te maken als je een of meerdere vloerkleden wilt aanschaffen.

Past het bij het interieur?

De eerste stap die je maakt bij het uitzoeken van een leuk vloerkleed is kijken of deze geschikt is voor het interieur. Een warm vloerkleed welke hoogpolig is past bijvoorbeeld erg goed bij een landelijke stijl. Een vloerkleed met opvallende geometrische patronen en lijnen is weer iets wat goed staat in een modern interieur en zo zijn er nog meer voorbeelden te bedenken.

Vormen en maten

Heb je een beeld van het soort vloerkleed? Bedenk dan ook welke maat het moet hebben. Een vloerkleed kan net als de andere elementen in de kamer effect hebben op de ruimtelijk look. En het is natuurlijk mooier als je vloerkleed qua vorm symmetrisch is met de meubels. Een rond vloerkleed past bijvoorbeeld goed bij een ronde tafel. Kijk ook eens naar voorbeelden van woonmagazines en woonwebsites om inspiratie op te doen wat trendy is.

Belangrijk: een goede kleur

Ook de kleur is belangrijk bij het kiezen van een geschikt vloerkleed. Als je je vloerkleed de eyecatcher wilt laten zijn van de ruimte, dan doe je er goed aan om een sterk contrast te plaatsen ten opzichte van de vloer, zo valt het kleed nog meer op. Vooral in een modern interieur is een combinatie van een licht vloer met een donker kleed erg populair.

Het materiaal

Vloerkleden zijn er in diverse designs, maar ook zijn er diverse materialen waar het uit gemaakt wordt. Een laagpolig vloerkleed kan wellicht makkelijk in onderhoud zijn, maar het voelt minder warm aan als een hoogpolig kleed. Als je het liefst een warme zachte ondergrond wilt hebben is de keuze natuurlijk snel gemaakt! Let daarbij ook op factoren als slijtage, kies liever voor wat sterkers als je een druk gezin hebt.

Niet vergeten: het onderhoud

Bij de keuze van het materiaal kies je ook voor het onderhoud: dit verschilt namelijk. Bij hoogpolige kleden kan er al sneller viezigheid tussen het materiaal blijven zitten, sommige vloerkleden kunnen sneller gaan pluizen als het vaak gestofzuigd wordt. Let dus goed op de voor- en nadelen van elk kleed. Met een goed onderhoud zal je langer genieten van je kleed. Kijk ook eens naar het assortiment van leuke vloerkleden van Tapeso.nl.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
douchepaneel Previous post Baad jezelf in luxe, neem een douchepaneel!
honingraat plisse gordijnen Next post Honingraat plissé gordijnen: wat is het en wat zijn de voordelen?