Read Time:1 Minute, 57 Second

Iedereen heeft het wel eens op televisie gezien; een stel dat een verbouwing begint die vervolgens helemaal misloopt. Keer op keer zijn het dezelfde fouten die gemaakt worden. Telkens denk jij: dat kan ik beter! Met deze tips zorg je ervoor dat jouw verbouwing vlekkeloos verloopt.

Maak een ruime planning

Voordat je aan de verbouwing begint, is het handig om een planning van het verloop van de verbouwing te maken. Natuurlijk hoef je je niet precies aan deze planning te houden, maar het zorgt in ieder geval voor een leidraad zodat je weet waar je aan toe bent. Plan bepaalde dingen ruim in, zodat je niet in de knel komt wanneer een onderdeel uitloopt. Tijdens de verbouwing moet je echter niet bang zijn om van de planning af te wijken, soms is dat namelijk nodig!

Zorg voor een buffer

Omdat een verbouwing vaak onvoorziene kosten met zich meebrengt, is het verstandig om altijd wat geld achter de hand te houden, zodat je niet in de problemen komt als blijkt dat er extra uitgaven nodig zijn tijdens de verbouwing. Een algemene stelregel hiervoor is dat je ongeveer 10% extra budget hiervoor reserveert. Als je dit geldt uiteindelijk niet nodig blijkt te hebben tijdens de verbouwing, is dat alleen maar een mooie meevaller voor de toekomst!

Bespaar niet op belangrijke dingen

Tijdens een verbouwing maak je natuurlijk veel kosten, waardoor je bij bepaalde dingen al gauw de neiging krijgt om te denken: Heb ik dit wel echt nodig? Op sommige dingen kun je inderdaad makkelijk kosten besparen, zoals iets goedkopere deuren. Maar andere dingen, zoals isolatie, zijn de investering waard. Kies bijvoorbeeld voor Tempex EPS via Bouwbestel. Deze isolatieplaten zijn milieuvriendelijk en zorgen er ook nog eens voor dat je in de toekomst bespaart op energiekosten!

Neem niet te veel hooi op je vork

Tot slot is het erg belangrijk om niet te veel hooi op je vork te nemen. Als je naast de verbouwing bijvoorbeeld nog fulltime werkt, is het verstandig om misschien wat minder te gaan werken of iets langer te doen over de verbouwing, zodat je rustiger aan kunt doen. Zorg dat je genoeg slaapt, want als jij chagrijnig bent dan wordt niemand daar vrolijk van! Ook is het belangrijk om naast de verbouwing leuke dingen te blijven doen, zodat je af en toe ook nog uit het huis komt.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Previous post De mogelijkheden met een betonvloer
Next post De voordelen van een epoxy gietvloer voor in je woonkamer