Read Time:2 Minute, 14 Second

Een opknapbeurt voor de tuin

Om de wintermaanden wat minder donker en saai te maken, is het slim om de tuin in de nazomer of herfst winterklaar te maken. Maar niet alleen knapt jouw tuin van een flinke aanpak in visueel opzicht op. Het is ook beter voor het gazon, planten, struiken en tuinmeubilair als er maatregelen getroffen worden voor de winter. Maar hoe kun je op een handige en effectieve manier jouw tuin klaar maken voor de winter? De onderstaande vijf adviezen en ideeën helpen je een eind op weg!

1. Zorg voor voldoende winterbloeiers
Wat is er mooier dan een sprankelende tuin die ook in de winter fleurig oogt? De vraag stellen is hem beantwoorden: niet veel! Zet bijvoorbeeld enkele plantenbakken en bloempotten bij de tuindeur of op het terras, met daarin zogenoemde winterbloeiers. Dit zijn planten die tegen vorst kunnen en groeien op het moment dat andere planten er de brui aan geven. Inspirerende winterbloeiers zijn bijvoorbeeld heide, winterviooltjes, de mooie wit en gele helleborus of de prachtige hamamelis, ook wel bekend als de toverhazelaar.

2. De tuin als uitnodiging voor vogel
Niks zo gezellig als vogels in de tuin! Plaats daarom voorafgaand aan de winter een of meer vogelhuisjes in de tuin en enkele drinkbakken. Een beetje vogelvoer op strategische plekken en… gedurende de winter kun je genieten van een verrassend panorama van vogels, die jouw tuin een stuk levendiger maken!

3. Tover de tuintafel eens om!
Origineel is het ombouwen van de tuintafel tot een wintertafel. Versier de tafel in de tuin eens met leuke decoraties, zoals bloemstukjes (met winterbloeiers), beeldjes of een tuinkabouter. Ook met sierkool, een kerstroos en leuke potten en mandjes kun je de sfeer rond de tuintafel enorm verhogen! Koop stapelbare stoelen voor je in tuin, die je bij de tuintafel kunt neerzetten. Zo doorbreek je de saaiheid van alledag en geef je de uitstraling van de tuin een beste opkikker!

4. Kies voor verlichting in de tuin
’s Winters de tuin decoreren met led verlichting maken de donkere maanden een stuk draaglijker. Kijk je uit het raam als het donker is, dan is het genieten geblazen van de kleurige lampjes in de bomen, aan de schutting of de lichtstroken op het tuinpad. Ook de tuinbank kun je verlichten en voorzien van een warm kleed. Zo is het ook in de winter leuk om in de tuin te zijn!

5. Zorg voor en tuin die tegen een stootje kan
Verstandig is om voor de winter dode planten te snoeien en sowieso het gazon goed te maaien. Na het maaien is zichtbaar waar nog gras geplant kan worden. De grasmat is dan, na de winter, weer helemaal strak en groen!

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
inbouwspots Previous post Zo plaats je zelf inbouwspots
nieuwe keuken kopen Next post Nieuwe keuken kopen? Waar moet je allemaal rekening mee houden?