Read Time:4 Minute, 2 Second

Droom je van een chic interieur en zou je graag een luxe inrichting willen? Gelukkig hoef je niet te verhuizen om jouw mooie droom waar te maken. Daarnaast hoef je ook niet over een fortuin te beschikken. Er zijn tal van manieren om je interieur chic in te richten met weinig budget. Ben je benieuwd hoe? Lees dan snel verder!

1. Chic interieur: kies voor een statement hanglamp

Allereerst kan je een chic interieur creëren door voor een prachtige statement hanglamp te kiezen. Als er iets is wat direct verandering kan brengen in je woning, dan is het wel verlichting! Lampen hebben een grote invloed op de esthetiek en uitstraling van een ruimte. Ga daarom op zoek naar een grote, opvallende statement hanglamp om je interieur luxueus in te richten. Kroonluchters zijn in dit geval perfect omdat ze een chique uitstraling hebben. Of wat dacht je van een grote, metalen hanglamp of een glazen hanglamp? Voor iedere woonstijl is er wel een mooie hanglamp te vinden. Je kunt de hanglamp boven de eettafel bevestigen, maar ook boven de zithoek. Het is maar net wat jij het mooiste vindt!

2. Hang de gordijnen hoog op

Luxe woningen hebben dikwijls hoge plafonds. Beschik jij over een laag plafond? Dit hoeft geen probleem te zijn. Je kunt dit effect eenvoudig nabootsen door je gordijnen zo hoog mogelijk op te hangen. Op die manier lijkt het alsof je een hoog plafond hebt en het ziet er meteen ook chic en luxueus uit. 

3. Breng vintage in huis

Als je een chic interieur wilt creëren is het een goed idee om op zoek te gaan naar oude decoratie. Want klasse, dat is iets van vroeger. Hou je niet van antiek? Dat hoeft ook niet. Het belangrijkste is dat de items er authentiek uitzien. Neem eens een kijkje op rommelmarkten en ga op zoek naar mooie, vintage meubelen. Extra tip: ga liever voor één vintage meubelstuk in je interieur in plaats van tien antieke elementen. Te veel antieke spullen ogen in een modern interieur al snel rommelig.

4. Gebruik luxe woonaccessoires

Ook met luxe woonaccessoires creëer je een chic interieur met weinig budget. Gebruik bij voorkeur materialen zoals fluweel, satijn, parelmoer, bont, zilver en goud. Hang bijvoorbeeld lange, fluwelen gordijnen op en leg zijden kussens op de bank voor een luxueuze uitstraling. Ook een vloerkleed van nep bont, grote spiegels, grote vazen, gouden kandelaars en grote kaarsen passen perfect in een chique woonruimte. Durf ook gerust de verschillende materialen met elkaar combineren, zo krijg je immers het mooiste resultaat!

5. Koop verse bloemen

Tenslotte staan verse bloemen ontzettend mooi in een chic interieur. Verse bloemen ruiken niet alleen lekker, maar ze geven je interieur ook een chique uitstraling. Tegenwoordig hoef je niet meer naar de markt om een verse bos bloemen te kopen. Je kunt ook online mooie bloemen kopen. Wat dacht je bijvoorbeeld van onderstaande boeketjes? Als je de bloemen ook nog in een chique vaas plaatst, creëer je binnen no time een chique woonruimte en dat met weinig budget!

Zo, dit zijn een aantal tips om een chique woonruimte te creëren. De ene tip is al wat budgetvriendelijker dan de andere, maar er zijn in ieder geval mogelijkheden genoeg. Veel plezier met inrichten!

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
slimme tuinverlichting Previous post 3 handige opties van slimme tuinverlichting
canvas foto Next post Een professionele foto afdruk op canvas is een aanwinst voor je woonkamer