Read Time:1 Minute, 57 Second

Een aparte woonkamer en keuken behoort tot het verleden. Een trend die je tegenwoordig steeds meer voorbij ziet komen is de combinatie van jouw keuken en de eethoek. Het geeft een mooie open sfeer, maar wat moet je doen om dit te bewerkstelligen? Hier vind je diverse tips om jouw keuken te betrekken bij de woonkamer.

Bekijk de mogelijkheden

Niet elke woning is bij uitstek geschikt om de keuken en de eetkamer te combineren. Dit kan bijvoorbeeld komen doordat de kamerindeling anders is. Wanneer de keuken naast de woonkamer staat, maar gescheiden wordt door een muur, bekijk dan de mogelijkheid om deze muur uit te breken. Het is daarbij wel belangrijk om te weten of de muur een draagmuur is. Is dat het geval, dan is er een bouwvergunning nodig. Een simpele gipsmuur kan zonder probleem verwijderd worden.

Wel of geen bar?

Een bar kan een mooie toevoeging zijn aan de keuken, deze kan je tussen het eetgedeelte en de keuken plaatsen, zo krijg je een leuke plaats om samen even wat te drinken. Zorg er wel voor dat de bar functioneel is en niet storend is, een te kleine ruimte zal bijvoorbeeld niet handig zijn.

Kies een bijpassende stijl

Zorg dat de keuken en de woonkamer mooi op elkaar overlopen met dezelfde stijl. Als je nog geen specifieke interieurstijl hebt, kies dan iets wat jij mooi vindt. Denk aan modern waarbij je vooral veel hoogglans meubels met felle kleuren en hoge contrasten voorbij ziet komen. Of ga juist voor een landelijke stijl waarbij je een mooie grote landelijke eettafel de eyecatcher laat zijn en gebruik maakt van zachte, lichte kleuren voor een warme, uitnodigende uitstraling. Of ga voor extra stoer: kies voor een vintage of industriële look. Hierbij vind je diverse aparte en bijzondere meubels waardoor je een opvallend geheel zult krijgen.

Kies de juiste verlichting

Uiteraard is de juiste verlichting ook nodig voor een goede sfeer. Gebruik stoere filamentlampen wanneer je een bar of een landelijke eettafel hebt om een warme, romantische sfeer te creëren. In een moderne stijl passen (inbouw)spots weer erg goed voor een strakke uitstraling. Of wat dacht je van grote, industriële lampen die je ophangt? Er zijn veel mogelijkheden en combinaties te bedenken voor jouw nieuwe keuken, laat je inspireren door woonmagazines en boulevards die de laatste trends voor jou op een rijtje hebben gezet.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Previous post De Bohemian woonstijl
Next post Hoe gebruik je een 4 seizoenen dekbed