Read Time:2 Minute, 3 Second

De vaste lasten, het is een noodzakelijk kwaad waarvoor jij elke maand flink wat geld moet uitgeven. Maar er is hoop: jij kunt flink besparen als jij eens wat rond gaat kijken naar alternatieven! Hier vind je diverse tips waarop jij mogelijk flink wat kunt besparen.

Zuinige verbruikers

In je huis maak je gebruik van veel apparatuur die stroom verbruiken. Denk aan je televisie, wasmachine, koelkast, noem het maar op. Zorg dat je voor pruducten kiest met een zuinig energielabel. Zo kan je per jaar al flink besparen. De verlichting in je huis is ook een belangrijk onderdeel hiervan: als je nog gebruik maakt van halogeen verlichting kan je het beste overstappen naar de LED varianten. Deze lampen verbruiken tot 8x minder stroom, tel maar op als je veel lampen gebruikt! Kijk naar het aanbod van Budgetlight.nl voor een breed aanbod energiezuinige LED lampen.

Overstappen energie

Het is goed om jaarlijks eens te kijken of het loont om over te stappen van energieleverancier. Vaak vind je via vergelijkingssites diverse mooie welkomstbonussen waardoor je al gauw honderden euro’s bespaart. Het is wel belamgrijk om te weten of je huidige contract al opgezegd mag worden. Controleer dit dus eerst om zo een boete te voorkomen.

Boodschappen

Elke week boodschappen halen, het kan vervelend en saai zijn, elke keer weer opnieuw. Kijk nu eens enkel naar de aanbiedingen en maak hier je maaltijden van per week. Hier kan je ook flink op besparen. Kook daarbij altijd voor meerdere maaltijden om zo het restant van de maaltijd in te vriezen. Zo heb je weer extra eten voor een andere week.

Actiedagen

Wil je nieuwe electronische producten kopen? Kijk dan altijd goed rond op internet naar de beste aanbiedingen. Enkele keren per jaar zijn er ook speciale actiedagen waarop veel producten voor een lagere prijs te koop zijn. Volg de social media van diverse bedrijven om zo kortingen te scoren.

Slimme thermostaat

Om energie te besparen (en zo ook kosten) kan je kijken naar een slimme thermostaat. Deze kan je instellen om op bepaalde momenten de ruimtes te verwarmen. Zo voorkom je dat ’s nachts de thermostaat nog blijft werken terwijl je slaapt. Dat is natuurlijk zonde. Je kunt de thermostaten ook op afstand bedienen zodat je altijd de controle houdt.

Huis isoleren

Je huis goed isoleren heeft een flinke impact op je energievrbruik. In de winter voorkom je zo dat het snel te koud wordt en de verwarming continu aan moet staan.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Previous post Waar moet je op letten bij het kiezen van eetkamerstoelen?
Next post Stijlvol wonen met een hangende open haard!