Read Time:2 Minute, 43 Second

De tuin is dan misschien wel niet het eerste waar je aan denkt bij de koude winter, maar er zijn wel degelijk manieren om ook dit gedeelte van je woning gezellig en knus te maken. Waarom zou je de koudere maanden van het jaar helemaal binnen moeten doorbrengen? Wil je ook van je terras en tuin genieten, dan kunnen de volgende tips je zeker en vast helpen!

Tips voor een knusse tuin tijdens de winter

De tuin wordt maar al te vaak geassocieerd met de plaats waar we vooral tijdens de lente en zomer verblijven. Hoewel de warme temperaturen en de heerlijke zon dat natuurlijk eenvoudiger maken, zijn er ook heel wat manieren om je tuin tijdens de herfst wat gezelliger te maken:

1. Ga voor verwarmend meubilair

Een van de beste maatregelen die je kan nemen om de tuin gezelliger te maken, is kiezen voor passende meubelstukken. Van lekker warme buitensofa’s tot een overdekt terras, er zijn heel wat opties als je van een knus terras wil genieten. Zeker als je het samen met je familie of vrienden kan doen!

2. Zorg voor voldoende verwarming

Het spreekt voor zich dat je liever niet in de bijtende koude wil zitten in één van je zetels – en daarom is kiezen voor kwalitatieve verwarming dan ook essentieel. Of je nu een staande elektrische radiator op het terras wil zetten of kiest voor een traditionele haard op hout met een gezellige uitstraling, de mogelijkheden zijn zo goed als oneindig!

3. Houd het groen

Vervolgens is het ook een goed idee om de tuin of het terras met de juiste begroeiing af te werken. Bij de koude maanden denken we dan misschien niet meteen aan fleurige bloemen, maar winterse plantjes en begroeiing zijn er meer dan genoeg. Plaats ze bijvoorbeeld tussen de zetels of aan de rand van het terras om die plaatsen net iets knusser te maken!

4. Warme, gezellige kleuren zijn troef

Welke voorzieningen je ook kiest om je tuin knusser te maken, het is van essentieel belang dat je gaat voor verwarmende kleuren. Rood en bruin zijn enkele goede voorbeelden, aangezien deze zorgen voor een huiselijk effect in de tuin. Stem je alle elementen op het terras of de tuin op elkaar af, dan creëer je op die manier een harmonisch geheel dat prachtig oogt.

5. Breng leven in de brouwerij

Het is altijd leuk om wat diertjes in de tuin te hebben tijdens de winter. Dus waarom niet kiezen voor een vogelhuisje of wat compost waarin egels zich kunnen nestelen? Op die manier blijft je tuin niet enkel een stuk gezonder, ook zal de uitstraling ervan veel gezelliger zijn door de aanwezigheid van de dieren!

6. Een blokhut met overkapping

Ga je voor een mooie blokhut met overkapping zoals van blokhuttenoutlet, dan kun je hier een soort gezellige buitenkamer van creeeren. Een plek waar je tuinemubelen het hele jaar buiten kunnen blijven staan. Een sfeervolle buitenkachel zorgt voor de nodige verwarming tijdens koelere avonden.

Een gezellige tuin creëren in de winter is eigenlijk helemaal geen ingewikkelde opdracht, zolang je met een aantal factoren rekening houdt. Wil je het beste halen uit de buitenkant van je woning, ook als het kouder wordt? Dan zijn de bovenstaande tips in elk geval al een goed begin!

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Previous post Benut de ruimte optimaal met een mooie slaapbank
leuke woonwinkels assen Next post 4 Leuke woonwinkels in Assen