Read Time:1 Minute, 52 Second

Helaas is de tijd van lekker zomeren in de tuin voorbij, het is vroeg donker en ook een stuk kouder. Buiten zitten zal er dus niet meer snel van komen voorlopig. Maar hoe zorg je er voor dat de tuinmeubelen in goede staat verblijven? Hier enkele tips om je meubels winterklaar te maken.

Beschermende laag

Wanneer je tuinmeubels hebt die gemaakt zijn van hout hebben deze meestal een speciale laag die het materiaal beschermen tegen vocht en regen. Zorg er voor dat je eenmaal per jaar deze laag toebrengt om de levensduur van je meubels te verlengen. Hoewel deze tuinmeubels een prachtige landelijke sfeer geven aan je tuin, vereisen ze meer onderhoud dan meubels gemaakt van andere materialen.

Gebruik hoezen

Een beschermende laag is een goede eerste stap, maar het beste kan je ook gebruik maken van plastic hoezen om stoelen en tafels extra te beschermen. Het kan flink hard waaien waarbij natuurlijk takken, stenen en andere losse spullen tegen de tafels aan kunnen komen. Het is zonde als er diverse schadeplekken op jouw mooie meubels komen terwijl dat niet hoeft te gebeuren. Daarbij zijn hoezen een goede bescherming voor stoelkussens, deze kunnen makkelijk beschimmelen door regen.

Bewaar de meubels binnen

Een van de beste manieren om je meubels in goede conditie te houden is door ze in een schuur te plaatsen of enige vorm van overkapping. Zo blijft het droog en veilig voor al het onheil wat van buitenaf kan komen. Natuurlijk kan dat alleen als er voldoende ruimte daarvoor is. Het kan dus lonen om te kijken naar een compacte tuinmeubelset die je ergens binnen kunt plaatsen tijdens de winter.

Een andere materiaalsoort kiezen

Het kan verstandig zijn om goed te kijken naar de materiaalsoort wanneer je tuinmeubelen koopt. Kijk bijvoorbeeld eens naar kunststof en aluminium. Vooral aluminium tuinmeubelen zijn op dit moment populair en dat is niet gek: dit materiaal is sterk en licht, maar is ook erg makkelijk in onderhoud. Het schoonmaken met een doekje is vaak het enige wat je hoeft te doen. Je hoeft daarbij geen speciale laag op te brengen om de levensduur te verlengen. Kijk ook eens naar de Hartman tuinmeubels bij Tuinmeubelshop, wellicht vind je iets leuks om jouw tuin meer sfeer te geven.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
honingraat plisse gordijnen Previous post Honingraat plissé gordijnen: wat is het en wat zijn de voordelen?
doe het zelf gereedschappen Next post Doe het zelf! Welke gereedschappen en producten heb je echt nodig?