Read Time:3 Minute, 24 Second

De woonkamer is in veel huizen het centrum van de woning. Je komt er na een lange dag samen om te ontspannen of te eten en in het weekend geniet je er met vrienden of familie. Dan is het fijn als de woonkamer helemaal naar wens is ingericht en voelt als een plek waar iedereen zichzelf kan zijn. In dit artikel geven we je een aantal tips voor de inrichting van jouw woonkamer.

Een compleet interieur bestellen of zelf samenstellen?

Als je het moeilijk vindt om zelf een interieur voor je woonkamer samen te stellen, is het mogelijk om een complete woonkamer te bestellen. Wanneer je kiest voor een complete woonkamer passen alle meubels goed bij elkaar en is het bovendien vaak mogelijk om te profiteren van extra voordeel. Maar of je nu zelf je interieur samenstelt of een compleet interieur bestelt, de volgende tips komen altijd van pas.

Tip 1: Doe inspiratie op bij anderen

Interieurs van anderen kunnen heel inspirerend zijn. Tegenwoordig zijn er talloze manieren om aan inspiratie te komen. Blader door woonbladen, bekijk eens een woonprogramma of bezoek Pinterest en scroll daar door de vele afbeeldingen met interieurinspiratie. Je hoeft de woonkamers die je tegenkomt niet exact te kopiëren, maar je komt gegarandeerd dingen tegen die je ook in je eigen woonkamer toe kunt passen. Beter goed gejat dan slecht verzonnen…

Tip 2: Bepaal een praktische opstelling

Soms kun je nog zulke leuke ideeën hebben voor de opstelling van je meubels, maar is het wel praktisch? Kijk bijvoorbeeld waar de stopcontacten zich bevinden en houd daar rekening mee bij het bepalen van de plaats van je televisiemeubel en leeshoek. Zorg er bovendien voor dat de televisie vanaf iedere zitplaats in de woonkamer goed zichtbaar is. Is dat niet het geval, dan is een rijdend televisiemeubel wellicht een optie.

Tip 3: Maak een lichtplan

Verlichting is in de woonkamer, maar eigenlijk overal in huis, een belangrijke factor. Het is niet alleen praktisch, maar is ook erg bepalend voor de sfeer. Gezelligheid kun je creëren met kaarsen en waxinelichtjes, maar vergeet ook niet een aantal functionele lichtbronnen aan te schaffen. Lees je graag in die ene grote stoel of in het hoekje van de bank? Zorg dan dat je daar een lamp plaatst die voldoende licht geeft.  

Tip 4: Maak je woonkamer persoonlijk

Niets is zo fijn als op de bank zitten terwijl je omringd wordt met voorwerpen die een fijne herinnering bij je oproepen of waar je om moet lachen. Kleed je woonkamer aan met accessoires en meubels die bij jou en/of je gezin passen. Denk aan souvenirs, maar ook aan meubels van opa of oma die al lange tijd in de familie zijn. Juist deze dingen maken van jouw woonkamer eigen.

Tip 5: Gebruik bloemen en planten

Bloemen en planten zijn vrijwel onmisbaar in een interieur. Niet alleen zorgen ze voor kleur en een frisse uitstraling, maar ze zijn ook nog eens bevorderlijk voor het luchtklimaat in je woning. Bovendien is de botanische trend tegenwoordig helemaal in en zo heb je ook vast weleens van de term ‘urban jungle’ gehoord. Groen in huis kan altijd.   

Tip 6: Wees consequent in het gebruik van stijlen

Natuurlijk, een Scandinavisch interieur kan heel goed aangevuld worden met bijvoorbeeld een aantal vintage items. Maar ga niet te ver in het combineren van stijlen. Probeer eenheid in je interieur te creëren. Zeker in de woonkamer, waar je veel van je tijd thuis doorbrengt, is het fijn als de ruimte rust uitstraalt. Zorg daarom dat de kleuren die je gebruikt bij elkaar passen, net als de materialen.

Zin om aan de slag te gaan?

Zit je dankzij deze tips vol inspiratie om met de inrichting van je woonkamer aan de slag te gaan? Of breekt het angstzweet je uit wanneer je denkt aan alle dingen waar je rekening mee moet houden? Met een complete woonkamer van Huisenthuis.nl maak je het jezelf een stuk gemakkelijker om een inrichting te vinden die een eenheid vormt. Deze complete woonkamer kun je bovendien ook nog decoreren en stylen zoals jij dat wilt. Veel succes!

 

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Previous post Nieuwe woning kopen? Laat je hypotheek berekenen
Next post Normann Copenhagen: Scandinavische inspiratie!