Read Time:1 Minute, 48 Second

Wanneer je aan de slag gaat met een verbouwing is het goed om een checklist te hebben qua materiaal. Zo voorkom je onnodig heen en weer rijden en verspil je minder tijd. Ook heb je dan een goed idee wat je ongeveer kwijt bent. Hier een lijst waar je alvast op kunt letten.

Elektrisch gereedschap

Bij elke grote klus heb je elektrisch apparaten nodig. Dit kan een boormachine zijn om allerlei gaten te boren in muren of meubels, of juist een breekhamer om muren en andere zaken te breken. Of een schuurmachine om diverse zaken te schuren. Groter gereedschap kan je ook huren. Doe dit om kosten te besparen als je niet van plan bent divers gereedschap vaker te gebruiken. Deze machines kosten namelijk al snel honderdern euro’s per stuk.

Gereedschap

Naast elektrisch gereedschap dien je ook altijd voldoende schroef- en slag greedschap te hebben zoals hamers en schroevendraaiers. Liefst gebruik je diverse maten omdat er altijd diverse soorten schroeven, spijkers en bouten bij een klus komen kijken. Ook kan het handig zijn om andere gereedschappen zoals tangen bij de hand te hebben.

Kleinmateriaal

Voor diverse klussen heb je altijd kleinmateriaal nodig. Sla ruim en goedkoop deze materialen in. Maak een lijstje met de juiste maten, vaak kan je in bulkverpakking schroeven, moeren, bouten en spijkers kopen. Wees hier niet zuinig in, je kunt deze materialen altijd gebruiken als je overhoudt.

Verlichting

Goede verlichting is belangrijk als je vooral binnen aan de slag gaat. Wanneer je op bepaalde kamers even geen verlichting hebt, kan je het beste werklampen neerzetten om met een flinke hoeveelheid licht aan het werk te gaan. Deze lampen zijn flexibel en sterk, investeer dus zeker hierin om je te helpen.

Buitenwerkzaamheden

Bij een grotere klus aan de buitenkant van het huis doe je er goed aan om een goede (rol)steiger te plaatsen. Deze zijn erg stabiel en zorgen dat jij de klus aan de gevel kunt klaren. Daarbij kunnen werkbruggen ook een extra stukje veiligheid bieden als je deze plaatst. Werkbruggen zijn namelijk voorzien van een extra reling waardoor je niet zomaar naar beneden kunt vallen. En het kan handig zijn om even wat op te leggen.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Previous post Welke hypotheekvormen zijn er?
Next post Een verbouwing financieren onder de 25.000 euro doe je zo